19.08.2022 |
Territoris.cat

La fortalesa dels Vilars d'Arbeca celebra el 13è Cap de Setmana Ibèric

Amb actes gratuïts durant els matins d'aquest dissabte i diumenge

Els Vilars d'Arbeca formen part del patrimoni arqueològic de la comarca.
Els Vilars d'Arbeca formen part del patrimoni arqueològic de la comarca.
La fortalesa dels Vilars d'Arbeca celebra el 13è Cap de Setmana Ibèric

Un vegada més els Vilars d'Arbeca se sumen al Cap de Setmana Ibèric que organitza de manera anual i des de ja fa 13 anus el Museu d'Arqueologia de Catalunya i que té per objectiu donar a conèixer els principals jaciments ibèrics del nostre país, així com els pobles que els habitaven. Enguany el tema escollit entorn del qual es dissenyen totes les activitats ha estat "La guerra en el món ibèric", . Aquest any a més, i per tots aquells que vulguin compartir experiències, el Cap de Setmana Ibèric arriba més social que mai. A través del hashtag #csi_ibers, es podrà seguir la programació i compartir vivències. També trobareu espai al Facebook, o pujar les fotografies a través d’Instragram.

Dins de les Jornades, els Vilars d'Arbeca obriran les seves portes el dissabte i el diumenge de nou del matí a dues del migdia. El primer dia els visitants podran prnendre part en les visites guiades on es farà la presentació dels resultats dels treballs d’excavació 2013 (Pou-cisterna, forns i àmbits productius a l’espai central, i barri Est). Pel que fa al diumenge també hi haurà visites guiades i a més, des de les onze i fins a les dues tindrà lloc una exhibició i demostració de Tir amb gastraphetes (segle IV a.n.e.), manuballista (segle III a.n.e.) i catapulta tipus scorpio (segle I a.n.e.), màquines d’artilleria de no-torsió i de torsió,  llançadores de fletxes i pedres. A càrrec de Rubén Sáez, TrebuchetPark, Parc Temàtic de màquines d’assetjament (Albarracín, Teruel).

També a les onze s'iniciarà l'escenificació històrica "Els celtibers ens visiten", a càrrec d’Alfredo Jimeno, de la Universitat Complutense Madrid i director de les excavacions de Numància, i del grup
de reconstrucció històrica Asociación Cultural Celtibérica “Tierraquemada” (Garray, Sòria).

La fortalesa dels Vilars d'Arbeca celebra el 13è Cap de Setmana Ibèric
comentaris