ASAJA Lleida celebra la prohibició de les setrilleres: “era una reclamació del sector”

Pere Roqué, assegura que “es garanteix al consumidor que se li serveix un producte de qualitat i de proximitat”

20140118_asaja_firaoli
photo_camera Roqué va valorar molt positivament l'aplicació de la normativa europea

El president d’ASAJA Lleida, Pere Roqué, ha valorat avui molt positivament l’aplicació de la nova normativa europea que obliga a bars i restaurants a usar envasos d’un sol us per servir oli i amb un correcte etiquetatge, prohibint les setrilleres reutilitzables.

Roqué, en roda de premsa en el marc de la Fira de l’Oli de les Garrigues que es celebra a les Borges Blanques, ha indicat que “aquesta era una reclamació del sector de feia molt temps, per tant, l’aplicació d’aquesta normativa recull la sensibilitat dels productors l’oli, especialment de les Garrigues”.

El president d’ASAJA Lleida ha afegit que “no només és positiu per al sector agrari, també ho és per al consumidor perquè se li garanteix que menja l’oli pur que nosaltres produïm”. I ha remarcat que “garanteix que es consumeix producte de proximitat, ja que el territori produeix i envasa l’oli”.

Ha assegurat també que “les cooperatives estan preparades com podem comprovar aquests dies en els estands de les cooperatives de la Fira de l’Oli ja que totes exposen ja els formats per als restaurants i bars”.