L'Escola d'Hoteleria sorprèn amb la creativitat i la innovació a la Fira de l'Oli de les Borges

L'Escola d'Hoteleria de Lleida forma actualment més de 200 alumnes de la demarcació, en les especialitats de cuina, pastisseria, restaurant i guies de turisme.

Alumnes de l'Escola d'Hoteleria preparen aperitius pel públic, a la Fira de L'Oli.
photo_camera Alumnes de l'Escola d'Hoteleria preparen aperitius pel públic, a la Fira de L'Oli.

L'Escola d'Hoteleria i Turisme de Lleida va ser, un any més, un dels atractius de la Fira de l'Oli Extra Verge i Garrigues de les Borges, amb les demostracions i degustacions preparades pels mateixos alumnes del centre.

El públic va poder comprovar els coneixements i la creativitat d'aquests futurs professionals de la restauració, la pastisseria i el turisme, que al llarg dels tres dies de fira treballaran davant dels visitants elaborant una gran varietat de plats, còctels, aperitius, que es podrà tastar i sempre sota la base de l'oli extra verge com a principal ingredient. Tot això, combinat amb tallers dirigits a petits i grans.

Segons el director del centre Gregori Canalias, en una entrevista amb els mitjans de comunicació, el sector de la restauració ha de ser un dels pilars del desenvolupament del territori, ja que la seva estreta relació amb altres sectors primaris, li permet participar en el desenvolupament econòmic. Per altra banda Canalias va destacar el paper de l'escola en la formació de joves que tenen en aquest sector una sortida professional que ha aconseguit un important reconeixement i prestigi.

L'Escola d'Hoteleria i Turisme de Lleida compta actualment amb una matrícula que supera els 200 alumnes, que reben formació en les especialitats de restauració, cuina, forners i pastisseria, així com estudis relacionats amb el turisme.

La formació pràctica de l'alumnat es completa així mateix amb diferents activitats pràctiques especials, tant dins com fora del centre (Nit del Turisme, Festa de l'hoteleria) i també s'organitza i/o es participa en concursos de tota mena -tant d'àmbit intern com de caire obert- (concurs de joves cuiners, cocteleria, postres selectes, servei de sala, saló de l'ensenyament, etc.), amb la finalitat d'incentivar la creativitat i l'interès de l'alumnat per la professió.

Comentaris