Augmenten les inscripcions per la campanya de la fruita 2015 a les Borges

L’Ajuntament de les Borges ha obert des l’oficina de contractació per a la campanya de la fruita 2015, que ja ha registrat 25 inscrits, en lloc de la desena que ho havien fet en els primers dies de la temporada passada.

Campanya de la fruita 2015 a les Borges (06-07-2015)
photo_camera L'oficina de la campanya de la fruita 2015 a les Borges Blanques.

L’Ajuntament de les Borges ha obert des d’aquest mes l’oficina de contractació per a la campanya de la fruita 2015, que en els primers dies ha registrat 25 inscrits, en lloc de la desena que ho havien fet en el mateix període de la temporada passada. A diferència de l’any anterior, marcat per diverses calamarsades, enguany es preveu amb més fruita als arbres per collir, fet que segons els responsables de la contractació ha fet que més joves estudiants i adults sense feina s’hagin animat a inscriure’s per optar a una feina al camp. L’oficina de contractació romandrà oberta cada matí fins al 30 de setembre a les dependències municipals.

El regidor d’Agricultura, Daniel Not, ha destacat el fet que un any més les Borges ofereix l’oportunitat de gestionar l’oferta i la demanda de feina en el sector agrari, un dels més actius a la comarca en aquesta època de l’any i que, per tant, ofereix més oportunitats laborals temporals.

Una col·laboradora social contractada per a l’ocasió és qui recull les dades i ofereix assessorament i informació a les persones interessades en treballar a la campanya de recollida de la fruita. Aquest servei, promogut des del Servei d’Ocupació de Catalunya, acostuma a registrar prop d’un centenar d’inscripcions en els tres mesos de funcionament a les Borges.

Pel que fa a la possible contractació dels inscrits per part dels pagesos i cooperatives, tindrà lloc des del SOC, una vegada la col·laboradora social faciliti les dades dels inscrits. No obstant, cal tenir en compte que tant els pagesos com les empreses frigorífiques també contracten en origen i disposen de temporers amb els que ja han treballat altres anys.

comentaris