Bellaguarda dóna el tret de sortida a la 13a Mostra de Teatre Còmic Amateur

El certamen, que compta amb el mateix pressupost de l'edició anteior, 10.000 euros, va aplegar el passat 2012 uns 1.600 espectadors

Juncosa acollirà de nou una representació teatral enguany
photo_camera Una representació teatral de la Mostra del 2012, a Juncosa

Aquest dissabte, 28 de setembre a les 22.00 hores, tindrà lloc a la sala polivalent de Bellaguarda la primera de les representacions teatrals de la XIII Mostra de Teatre Còmic Amateur de les Garrigues organitzada pel Consell Comarcal i que recorrerà deu localitats de la comarca fins el 23 de novembre. La companyia tarragonina Teatre 45 RPM serà l’encarregada d’iniciar aquesta mostra amb l’obra Històries curtes en espais tancats, confeccionada a partir d’esquetxos breus basats en situacions qüotidianes.

Aquesta iniciativa del Consell Comarcal de les Garrigues, amb la col·laboració del Departament de Cultura de la Generalitat, la Federació de Grups Amateurs de Teatre de Catalunya i l’Institut d’Estudis Ilerdencs, dóna l’oportunitat a les companyies de teatre còmic amateur d’actuar i donar-se a conèixer davant el públic a deu localitats de la comarca. El certamen, una iniciativa ja consolidada dins del panorama cultural garriguenc, va comptar l'any passat amb uns 1.600 espectadors, segons fons del Consell, que indiquen que enguany esperen "la mateixa participació". El pressupost de la Mostra de Teatre Còmica Amateur es manté com el de l'any passat. En total es destinen 10.000 euros, dels quals un 60% van a càrrec del Consell Comarcal i el 40% restant dels ajuntaments que hi participen, més les despeses de difusió, qye també van a càrrec del Consell Comarcal.

El proper diumenge, 6 d’octubre a les 18.00 hores, tindrà lloc a El Vilosell la segona representació de la mostra, amb l’obra Els Hereus, de la companyia de Teatre Tàndem.

Seguiran les representacions el 12 d’octubre a Arbeca amb l’obra Rumors, de la companyia Teatre Abraxas; el 13 a Els Torms amb l’obra Sóc Lletja, de la companyia Teatre 8; el 19 a Vinaixa ambTeràpia de La botera de l’esclat; el 26 a Cervià de les Garrigues amb Hem de purgar al tete de la companyia Teatre Nyoca; el 27 a Juneda amb l’obra Venuts de Triangle Teatre; el 3 de novembre a l’Albagés amb Puc dormir aquí? de la companyia Fatalitats; el 9 a les Borges Blanques amb l’obra Mentides, Encens i Mirra de la companyia Enric Borràs i el 23 es tancarà la XIII Mostra de Teatre Còmic Amateur de les Garrigues a la Pobla de Cérvoles amb La Ruïna de la companyia Telóbert.

 

 

comentaris