Un berenar i una novel·la històrica tanquen el curs dels grups de lectura de la biblioteca

L'equipament cultural de les Borges enceta la temporada d'estiu, que inclou la Bibliocursa i les lectures a la fresca.

La Casa de la Cultura ava collir la presentació
photo_camera La Casa de la Cultura ava collir la presentació

La biblioteca Marquès d'Olivart de les Borges va posar divendres punt i final a les activitats d'aquest curs amb una tarda farcida d'actes. A partir de les 19.00 hores va tenir lloc un berenar final de curs per als diferents grups de lectura de la biblioteca, que apleguen una setantena de persones. Aquests, el Grup de lectura de gènere, el Grup de lectura llegim i +, el Grup de lectura guiada, el Grup de lectura de la residència Assistida de els garrigues i el Grup de lectura Fàcil, participen en diferents activitats i trobades curant el curs, la més recent, la sortida a la Colònia Güell.

D'altra banda la jornada es va tancar amb la presentació del llibre "Bon cop de falç", d' Andreu González Castro i Ramon Gasch Pou, autors que van guanyar el XV Premi de novel·la històrica Néstor Luján. Aquest últim, que va assistir a l'acte, va regalar tres obres seves a la biblioteca. Durant la presentació l'autor va deixar palesa la importància d'escriure novel·la històrica, és a dir, fets reals més ficció i imaginació... En definitiva, Que ell es posa en la pell del protagonista per escriure la historia. L'acte, presentat per la directora de la biblioteca, Mercè Segarra, va comptar amb una trentena d'assistents.

Pel que fa a les activitats d'estiu, la biblioteca ja ha posat fil a l'agulla amb l'inici de l'11a Bibliocursa, activitat que proposa llegir 13 contes durant l’estiu i fins al 30 d’octubre als nens i nenes de 3r a 6è de Primària. Per la seva part els adults podran gaudir el proper 2 d'agost de les Lectures a la fresca, que aquest any s'endinsen en la vida i l'obra de Mercè Rodoreda. L'acte anirà a càrrec de la companyia junedenca Cassigalls i tindrà lloc a les 10 del vespre, davant la biblioteca. Per aquest motiu la biblioteca ha demanat diversos lots de llibres de la Mercè Rodoreda per tal que aquest estiu els usuaris puguin llegir algun i així conèixer millor l'obra de l'autora de la novel·la catalana més aclamada de tots els temps, "La plaça del Diamant" (1962). Les obres es poden agafar en préstec gratuït.
 

comentaris