La Biblioteca Marquès d’Olivart acull la diada poètica de les Borges Blanques

El poema de Ferrater es va llegir en català, castellà i aranès, i tot seguit una quinzena de voluntaris i voluntàries de les Borges provinents de diferents països van fer lectura del mateix poema en altres llengües
Dia mundial de la Poesia a Les Borges ©ElenaIbañez
photo_camera Dia mundial de la Poesia a Les Borges ©ElenaIbañez

La capital de les Garrigues va celebrar aquest dilluns el Dia Mundial de la Poesia amb un recital de poemes en diverses llengües a la Biblioteca Marquès d’Olivart, que també servirà per commemorar l’any Ferrater, amb la lectura d’un poema de l’autor.

Dia mundial de la Poesia a Les Borges ©ElenaIbañez
Dia mundial de la Poesia a Les Borges ©ElenaIbañez

Els actes es van dur a terme, a la Sala Maria Lois de la Biblioteca Marquès d’Olivart, amb la lectura del Manifest del Dia Mundial de la Poesia, a càrrec de Montse Gilabert, en representació del Servei Comarcal de Català (SCC) de les Garrigues, tot seguit es va llegir el poema ‘Si puc’ de Gabriel Ferrater, com aportació per commemorar el centenari del naixement del poeta.

El poema de Ferrater es va llegir en català, castellà i aranès, i tot seguit una quinzena de voluntaris i voluntàries de les Borges provinents de diferents països van fer lectura del mateix poema en altres llengües, com és el cas de l’àrab, el francès, el xinès, l’esperanto o el portuguès, entre altres.

L'acte es va cloure amb la presentació del poemari ‘La mirada híbrida’, una obra de Maite Mateos que va dur a terme el poeta Jesús M. Villafranca

Comentaris