07.07.2020 |

La biblioteca Marquès d'Olivart celebra la primera dècada amb deu activitats literàries

L’entitat donarà el tret de sortida al cicle commemoratiu del desè aniversari el proper dijous a les 19.00 hores amb la visita de l’escriptora Núria Añó.
Els escolars van escoltar diferents contes i històries de cuina.
Els escolars van escoltar diferents contes i històries de cuina.
La biblioteca Marquès d'Olivart celebra la primera dècada amb deu activitats literàries


L'autora presentarà la seva quarta novel·la, "La mirada del fill", un acte que encetarà les deus activitats programades per celebrar els deu anys des de la remodelació de l'edifici.

L’equipament ha organitzat diverses activitats entre les què s’hi troben un taller de contes, previst per al 15 de març, la celebració del Dia Mundial de la Poesia el dia 21 de març i presentacions literàries, entre altres. D’entre totes les propostes en destaca l’exposició fotogràfica sobre aquests anys de trajectòria, que es podrà visitar al vestíbul d’entrada d’aquest equipament fins el 8 de març. “Des de l’equip de govern volem potenciar i donar tot el suport a aquesta celebració, que inclou actes per a totes les edats, per a què els borgencs i la resta de la comarca continuïn fent de la biblioteca comarcal Marquès d’Olivart el gran motor de dinamització social i cultural del territori”, afirma el regidor de Cultura Francesc Macià. Cal destacar que durant aquests deu anys l’entitat ha aconseguit arribar als 4.550 socis, molts dels quals ja eren usuaris de la biblioteca antiga, quan l’equipament encara no es trobava a l’edifici actual, la Casa de la Cultura, lloc que ocupa des del 1975. En aquest actual emplaçament la biblioteca va ser remodelada l’any 2003, oferint més serveis i passant d’un espai de 300 m² a 600 m².

D’altra banda la biblioteca també celebrarà el concurs de punts de llibre “Jo també en faig 10”, que s’organitza amb els centres de Primària de les Borges i commemorarà dues dates assenyalades, el Dia de la Dona i Sant Jordi. La primera tindrà lloc el proper 7 de març sota el títol “Dones i literatura a les Borges” i comptarà amb una taula rodona on diferents representants femenines del territori explicaran la seva relació amb la literatura. L’acte està organitzat per la biblioteca i el SIAD i comptarà amb la col·laboració de l'Ajuntament, les dones de la Rosada i el Consorci per a la Normalització Lingüística. Pel que fa al 22 d’abril, tindrà lloc un especial Sant Jordi a les 20.00 hores amb la presentació de les novetats literàries conjuntament amb les llibreries i editorials.  

Altres activitats previstes són la celebració del Dia Mundial de la Poesia el proper 21 de març, una activitat que arrencarà a les 18.30 hores amb la lectura d'un poema en diferents idiomes i d'un especial Salvador d’Espriu i Joana Raspall, a més del Dia Internacional del Llibre Infantil que tindrà lloc el 22 de març i que consistirà en la lectura de contes d’aniversari i clàssics d’Andersen, per a nenes i nenes de P3 i P4.

La biblioteca Marquès d'Olivart celebra la primera dècada amb deu activitats literàries
comentaris