La borgenca Mª Carme Pagès guanya el concurs de cartells de la Festa Major

L'obra destaca per les seves tonalitats rogenques combinades amb altres colors vius com el groc i el taronja

Cartell FM
photo_camera La creació destaca per les seves tonalitats rogenques.

La Festa Major de les Borges Blanques ja té el cartell corresponent a l’edició d’enguany. El jurat ha escollit la creació de la borgenca Mª Carme Pagès Guitart, que utilitza la fotografia per plasmar “els actes més rellevants de la festa”, amb elements representatius, com el correfocs i alguns dels indrets emblemàtics de la ciutat, com el campanar. El seu cartell ha estat seleccionat entre les 8 propostes presentades al concurs convocat per l’Ajuntament de les Borges a través de la Comissió de Festes.  

L’autora ha explicat que s’ha inspirat “en els elements que em recorden a les festes majors de la meva infantesa, com el Castell de Focs” i ha afegit que amb aquesta creació ha volgut “retratar el més distintiu de la festa, com el Correfoc, juntament amb un dels elements identificatius de les Borges, com el campanar”. 

Per la seva part l’alcalde de les Borges, Enric Mir, ha destacat “aquesta perspectiva de la Festa Major integrada al municipi, ja que només amb un cop d’ull al cartell es pot percebre la catalanitat i l’essència d’una festa que  combina alguns dels actes més esperats, l’esclat del foc i els diables, amb el principal emblema de les Borges, el campanar”. Mir ha format part del jurat que ha escollit el cartell guanyador, juntament amb la regidora de Governació, Núria Palau, un membre de la Comissió de Festes i finalment, un representant del món de la pintura i un altre de les arts gràfiques.

Mª Carme Pagès, de 56 anys, és infermera de professió i aficionada a la fotografia. La guanyadora és originària de les Borges Blanques tot i que actualment viu i treballa a Andorra. Mª Carme Pagès veurà el seu cartell exposat juntament amb la resta d’obres presentades en una mostra que tindrà lloc per Festa Major, els propers 6, 7, 8 i 9 de setembre, a l’Espai Macià.

Comentaris