Les Borges estrena nova xarxa de sanejament al carrer Caputxins

Els treballs han permès renovar el clavegueram, molt malmès i antic, que provocava nombrosos problemes de filtracions d'aigua

Carrer Caputxins finalitzat
photo_camera De moment el trànsit rodat al carrer Caputxins encara no està permès, però està previst que es pugui restablir el proper dilluns.

L’Ajuntament de les Borges ha finalitzat les obres de millora de la xarxa de sanejament del carrer Caputxins de la capital, el que ha permès instal·lar un nou sistema més eficient i sostenible que soluciona les filtracions d’aigua, a causa del mal estat en el què es trobava l’antic clavegueram, format per seccions antigues que presentaven greus problemes estructurals i funcionals. Els treballs, que no han suposat cap cost econòmic pels veïns de la zona, compten amb una inversió de 48.000 euros, 28.000 dels quals provenen del Pla Únic d’Obres i Serveis (PUOSC), assumits per la Generalitat de Catalunya, mentre que els 20.000 restants van a càrrec del consistori.

El regidor d’Urbanisme i Esports de la capital, Francesc Mir, acompanyat per l’alcalde, Enric Mir, ha realitzat una visita durant aquest matí al carrer, i ha explicat que en els propers dos o tres dies tindrà lloc el restabliment de la circulació rodada. Segons el regidor aquesta ha estat una actuació “del tot necessària que ha permès solucionar un problema històric amb el clavegueram d’aquest carrer a la vegada que ha servit per dignificar una de les zones més transitades de la població, tant per la seva proximitat amb el centre com per la presència d’un dels centres educatius de la població en aquest mateix carrer”.

Les obres han consistit en l’execució de 110 metres d’un nou col·lector de 50 centímetres de diàmetre i la reconnexió de totes les escomeses dels domicilis i locals del carrer. També i com a conseqüència de les obres s’ha renovat tot el paviment de la calçada amb llambordí de formigó. A més, s’ha construït un pendent al mig del vial, un canvi que comportarà la recollida d’aigües pluvials a la part central del carrer i que permetrà millorar el sistema de drenatge en superfície.

Els treballs es van iniciar a mitjans del mes de juliol i han finalitzat aquesta setmana.

comentaris