Les Borges acomiada la Festa Major amb un balanç “molt satisfactori”

La segona edició del dinar popular al Terrall va comptar amb gairebé 150 participants

P1090468
photo_camera El balcó de l'Ajuntament ha lluït engalanat durant tots els dies de festa.

El govern municipal de les Borges Blanques ha fet un balanç molt positiu de la recent Festa Major, que va finalitzar ahir amb una jornada dedicada al poble i al Terrall. L’alcalde Enric Mir ha qualificat la festa “com un èxit, tant pel que fa a la participació dels veïns i visitants en els actes proposats, com pel que fa a l’alt nivell de civisme que ha comportat que no es generés cap incidència durant aquests dies, i també a la implicació de les entitats i col·lectius locals que hi juguen un paper clau”.

El quart i últim dia festiu també va comptar amb la participació del comissari de la commemoració del Tricentenari, Miquel Calçada, que va visitar l’Espai Macià acompanyat d’alguns dels membres del consistori local. La visita del periodista a la capital garriguenca se suma a la participació en la Festa Major de la pregonera d’aquest any, la cantant Núria Feliu, “dos personatges amb un profund sentiment catalanista que han volgut prendre part en la nostra festa, el que demostra que aquesta és un dels grans reclams de la nostra ciutat i que ens ajuda a establir relacions amb la resta del país”, ha explicat Enric Mir.

Després de quatre dies molt intensos i farcits d’actes, aquest any el programa ha comptat amb més d’una seixantena de propostes, l’alcalde ha assegurat que el balanç “és molt satisfactori perquè tots els actes han estat molt ben acollits i han comptat amb una elevada participació”. De fet, la tradicional Trobada de Gegants i el correfoc, que enguany arribava a la 32a edició, va aconseguir reunir unes 5.000 persones a la plaça durant la tarda del dissabte, i el II Correbars també va tenir molt èxit. A la nit, els actes que van tenir més bona acollida van ser els concerts de La Terrasseta de Preixens i La Troba Kung-Fú, que van aplegar centenars de joves a la zona de Penyes. La jornada d’ahir va tenir com a plats forts un dinar popular al Terrall al què van assistir més d’un centenar de persones, el concert de percussió del grup de joves locals The Teens, sorgit de l’Escola de Música de les Garrigues, i finalment el gran castell de focs.

D’altra banda l’alcalde ha animat a tots els borgencs a participar aquesta nit a partir de les deu a la III Marxa de Torxes per la Independència, així com l’endemà, dia de la Diada, a la V catalana de Barcelona, que comptarà amb una àmplia representació de les diferents forces polítiques locals tant del govern com de l’oposició.