08.12.2022 |
Territoris.cat

Les Borges acomiada la festa major amb una jornada dedicada al poble i al Terrall

La festa major de les Borges culmina avui amb el dia dedicat al poble i al Terrall, una jornada que posa el punt i final a cinc dies de gresca i que té com a plats forts els actes populars al voltant d'aquest espai tan emblemàtic de la ciutat.

La proposta ha aplegat una setantena de nens i nenes al Terrall
La proposta ha aplegat una setantena de nens i nenes al Terrall
Les Borges acomiada la festa major amb una jornada dedicada al poble i al Terrall

A més, la festa major tanca amb un balanç excel·lent tant per l'assistència de públic als diferents actes com per l'alt nivell de civisme que ha comportat que no es generés cap incidència. D'entre totes les propostes l'alcalde Enric Mir destaca “la massiva resposta que ha tingut, un any més, la 31a Trobada de Gegants, que ja s'ha convertit en l'acte més popular de la nostra festa”.

El consistori, a través de l'alcalde, ha remarcat que “la celebració d'enguany ha comptat amb més de 60 actes populars que han tingut lloc al carrer, un dels programes de festes més ambiciosos que ha aconseguit animar a tots els veïns de les Borges i als que durant aquests dies han visitat la ciutat”. En aquest sentit Mir remarca que “aquesta és la línia a seguir, i més tenint en compte que hem recuperat un dia festiu, el dimarts, sense cap sobrecost a nivell de despesa municipal i ajustat a l'actualitat pressupostària de l'Ajuntament”. D'altra banda l'alcalde i la resta de regidors han volgut felicitar la Comissió de Festes per “la gran tasca que duu a terme de manera altruista i sempre vetllant pels interessos de tots els borgencs, aconseguint un programa d'actes amb propostes per a tots els gustos”. El consistori també ha agrait la implicació del cos de Policia Local, “que amb la seva gran tasca han fet possible la festa”.

A les onze del matí una setantena de nens i nenes de sis a dotze anys han participat avui en la gimcana popular que encetava el “Dia del poble i del Terrall”, acte que ha precedit el concert de jazz als jardins del Terrall amb el grup Miratjazz. La resta del dia està previst que se celebrin propostes tan engrescadores com el dinar popular al Terrall i el sopar del jovent a la zona de penyes, que ja compten amb més d'un centenar d'inscrits cadascun. També hi tindran cabuda actes com un escala en hi-fi d'entitats, els balls de tarda i de nit i el gran castell de foc, que tindrà lloc a dos quarts de dotze de la nit.

Les Borges acomiada la festa major amb una jornada dedicada al poble i al Terrall
comentaris