27.06.2022 |
Territoris.cat

La Festa major de Bellaguarda arriba al seu final superant les previsions més optimistes

Actes com el sopar popular i la ja tradicional Trobada de Paelles, que va complir a la 27a edició, van aplegar més de 400 persones

La tirada de bitlles és un dels actes que se celebra cada any. Foto: Llorenç Vidal
La tirada de bitlles és un dels actes que se celebra cada any. Foto: Llorenç Vidal
La Festa major de Bellaguarda arriba al seu final superant les previsions més optimistes

El municipi de Bellaguarda va celebrar els passats divendres, dissabte i diumenge la Festa major dedicada a Sant Marc, unes jornades que segons destaca l'alcalde de la població, Josep Ramon Mateu, "van superar totes les expectatives pel que fa a la participació, ja que va ser molt elevada". El municipi, que compta amb poc més de 300 habitants empadronats, va arribar als més de 400 participants en actes com els àpats populars de divendres i dissabte nit i la Trobada de paelles del dissabte al migdia. "Va venir moltíssima més gent del que acostumem a tenir", afirma Mateu. "Molts d'ells són gent que no viu a Bellaguarda en tot l'any però que hi té casa, i d'altres van ser garriguencs de poblacions veïnes".

Tot i l'elevat volum de gent els actes es van desenvolupar sense cap incidència. Els carrers engalanats van donar la benvinguda als primers actes el divendres, quan de bon matí va tenir lloc l'esmorzar i el recorregut de caça organitzat pel Coto de Caça Sant Marc. La jornada també va comptar amb una tirada de bitlles que ja s'ha fet popular i amb un bingo amb berenar. Pel que fa a les actuacions musicals la primera nit el protagonisme va ser pel grup de versions CATROK. En els dies consecutius van fer sonar la seva música les orquestres Moonlight i Banda Sonora i la disco mòvil Plàstic Dance. Altres actes destacats de la festa major van ser la Cursa de Bòlids Bojos pels carrers del municipi i l'actuació del grup d'animació infantil Xip Xap, que va entretenir els més petits a la plaça de les Escoles.

Arrenca la festa major a Castelldans, Bovera i Juncosa

Tot i que la gran majoria de municipis de la comarca ja han celebrat la seva festa major d'estiu, encara n'hi ha que tot just la comencen i d'altres que n'ultimen els detalls per tal de que arrenqui a finals de setembre o bé a començaments d'octubre.

Ara per ara, oin sembla que la gresca arribarà de manera immediata és a Castelldans, que avui dona el tret de sortida a la Festa major amb el pregó, que impartirà Jordi Curcó i Pueyo, director serveis territorials del departament de Governació i Relacions institucionals de la Generalitat i fill de la localitat, a partir de les set de la tarda. La festa, que s'allargarà fins dissabte, tindrà actes tan esperats com la batucada pels carrers del poble (dijous a les 11.30), el partir de futbol-fang (dijous a les 18.00), el sopar del jovent i la Nit Jove (dijous a les 22.00), les cucanyes i les berenar popular (divendres a les 18.00), la III Cursa de trastos amb rodes (dissabte a les 19.00) i la batucada final que tindrà lloc la matinada de dissabte a diumenge i que tancarà la festa.

Pel que fa a Bovera la Festa major  començarà dijous amb una sessió de cinema i continuarà al llarg del cap de setmana amb música i actes populars. D'entre tots cal destacar l'actuació dels bastoners i el sopar de cassoles de divendres al vespre, el recorregut de caça local del dissabte a la tarda, la festa de l'escuma del diumenge i les actuacions musicals que tindran lloc cada nit durant aquestes jornades.

Un altre punt i a part es mereix la Festa major de Juncosa, que arrencarà divendres i s'allargarà fins l'Onze de Setembre, jornada que inclourà els actes en motiu de la celebració de la Diana Nacional de Catalunya, com el canvi de senyera al Sensalet, els jocs tradicionals i la ballada de sardanes. La resta dels dies festius tindran lloc actes com el sopar del jovent del dissabte dia 7 organitzat per l’Associació Juvenil el Triangle, l'espectacle "Ara us ho explico", a càrrec de l’artista Mayte Carreras a la Sala del Ball el diumenge, la cercavila matinal del dilluns i l'escala en hi-fi infantil de la tarda i la sardinada popular del dimarts.

La Festa major de Bellaguarda arriba al seu final superant les previsions més optimistes
comentaris