Les Borges acull un curs sobre Dret Penal dirigit a agents de la Policia Local

El Centre d’Empreses Innovadores de les Borges Blanques (CEI) acull des d’avui i fins divendres 25 agents municipals de la província de Lleida que participen en el curs gratuït de Dret Penal, organitzat i subvencionat per FSP-UGT.

El curs s'impartirà durant tota la setmana al CEI de les Borges
photo_camera El curs s'impartirà durant tota la setmana al CEI de les Borges.

Les sessions, que tindran lloc en horari de tarda, pretenen actualitzar els coneixements dels agents en matèries que contínuament pateixen canvis legislatius. El curs consta de 25 hores lectives i compta amb la participació de 25 agents provinents de les Borges, Tàrrega, Mollerussa, Balaguer, Bellpuig, Fraga, Lleida i Torres de Segre.

La part teòrica i la coordinació i avaluació de casos pràctics, on els agents podran explicar les seves pròpies experiències personals, estarà impartida per Carles Franco, caporal de la Guàrdia Urbana de Lleida. Durant les sessions s’impartiran matèries com l’actualització del Codi Penal, seguretat vial, delictes contra l’ordre públic, la Llei de la Seguretat Ciutadana, detencions, i faltes i delictes, entre altres. Franco, diplomat en Criminologia i amb un postgrau en Seguretat Integral, apunta que el curs “permetrà que els agents es reciclin en el tema del Dret Penal, una eina fonamental en la nostra feina, ja que molts d’ells no estan familiaritzats amb les novetats legislatives”.

Per la seva part la regidora de Governació de l’Ajuntament de les Borges, Núria Palau, destaca “l’elevat interès de la Policia Local de les Borges per aquest curs, el que ha motivat que les classes tinguin lloc a la capital de les Garrigues”. Dels 25 agents que hi participen, 8 són de les Borges. “Són tots els integrants del cos de Policia Local, fet que demostra la motivació del grup per ampliar els seus coneixements professionals i la importància que això té, que no és altra que poder oferir un millor servei a la ciutadania de les Borges”.

D’altra banda la Policia Local de les Borges ha reincorporant recentment una agent, que torna al seu lloc de treball després de 10 anys d’excedència voluntària.

Comentaris