Les Borges acull la III Jornada de l'Olivera, que afronta els nous reptes en els cultius

La jornada ha inclòs tres xerrades tècniques sobre el futur de l’olivera i una sessió pràctica on els assistents pogut comprovar l’avenç que suposa collir olives amb un rasclet elèctric.

El públic ha pogut contemplar una demostració sobre com collir olives amb un rasclet mecànic
photo_camera El públic ha pogut contemplar una demostració sobre com collir olives amb un rasclet mecànic

Unes 250 persones han assistit aquest matí a la III Jornada de l’Olivera a les Borges Blanques, una cita que pretén “donar ànims al sector productiu de l’olivera i demostrar que si es tracta adequadament, és un cultiu molt rendible”, afirma Xavier Minguet, gerent de l’entitat organitzadora, Agroborges.

La jornada, que ha comptat amb la col·laboració de l’Ajuntament de les Borges, ha arrencat amb un discurs de l'alcalde Enric Mir, on ha destacat “l’excel·lència de l’oli de les Garrigues, un producte de molt alta qualitat que ens permet apostar per l’exportació”. En aquest sentit l’alcalde ha fet incís en la importància de “tenir una mentalitat emprenedora” per la qual cosa ha fet una crida als assistents per a que aprofitin l’oportunitat que els dóna l’arribada del canal Segarra-Garrigues, “una eina que transformarà les nostres terres i que farà que l’olivera sigui encara més rendible”. Finalment, Mir ha acabat la seva intervenció apel·lant a l’esforç i la valentia dels pagesos i empresaris agraris, sectors que “han de creure i invertir en el futur del territori”.

Seguidament han tingut lloc les tres xerrades tècniques a càrrec de representants de les empreses Isagro España, Haifa i Nufarm. La primera, sobre l’estratègia contra el “repilo”, una plaga de l’oliver, la segona sobre l’adob d’alliberació controlada per temperatura, i la última, sobre el control de males herbes. La jornada també ha inclòs una sessió pràctica on els assistents pogut comprovar l’avenç que suposa collir olives amb un rasclet elèctric i una presentació de productes a càrrec del comercial d’Agroborges Adrià Vives i d’un sorteig de productes fitosanitaris i material de treball per al camp. L’acte, que s’ha celebrat a l’ermita de Sant Salvador, ha inclòs un esmorzar popular amb brasa i entrepans regats amb oli del primer raig d’enguany.

Comentaris
Entering on the requested page Skip advertisement