Les Borges acull per primer cop la Biennal d'Art Contemporani Català

L’Espai Macià acollirà aquesta tarda l’acte d’inauguració de la XVIII Biennal d’Art Contemporani Català, que compta amb el suport de l’associació cultural ARTS25400 i de l’Ajuntament de les Borges i que mostrarà l’obra de nou joves artistes residents a Catalunya

Els membres de la junta d'ARTS25400 i el regidor de cultura, a l'Espai Macià
photo_camera Els membres de la junta d'ARTS25400 i el regidor de cultura, a l'Espai Macià

L’acte inaugural tindrà lloc a les 19.30 hores i comptarà amb la presència del director de la Biennal, Josep Canals, el director general de l’Agència Catalana de la Joventut, Jordi Boixadera, la presidenta d’ARTS 25400, Marta Viles, l’alcalde de les Borges, Enric Mir i el regidor de Cultura de l’Ajuntament, Francesc Macià. Aquest últim creu que “en aquests moments en què la cultura està tant afectada per la crisi és important que des de l’Ajuntament s’incentivi la participació en activitats com aquesta, amb l’objectiu de donar una empenta als joves talents que es troben amb tantes dificultats per exposar”. Macià també destaca “la iniciativa d’ARTS25400, ja que aquesta manifestació d’art contemporani que es podrà veure per primer cop a les Borges i per les Garrigues representa molt pel territori”. La novetat més destacable d’aquesta Biennal 2012 és la tecnològica, perquè el catàleg i tota la informació està disponible per a telèfons mòbils amb sistemes Apple i Android, des d’on es pot descarregar de forma gratuïta.

Els treballs d’aquesta divuitena edició de la Biennal d’Art Contemporani Català, organitzada per la Galeria d’Art Canals de Sant Cugat del Vallès, es podran visitar fins al 30 de juny i de manera gratuïta a la sala d’exposicions de la planta 0 de l’Espai Macià. Aquesta edició permetrà descobrir l’art contemporani a través de l’obra de Lúa Coderch, Loretta Firmani, Ayuko Hoshino, Laura López, Claudia Pagès, Francesc Ruiz, Joan Saló, Sergi Serra i Mireia Terrado.

La Biennal és una exposició itinerant que sempre arrenca el seu recorregut a Sant Cugat i que al llarg de dos anys passa per les diferents ciutats catalanes que s’hi apunten. Les Borges és l’antepenúltima parada de l’edició del 2012, la última que se celebra, ja que segons ha anunciat recentment la galeria Canals no organitzarà l’edició del 2014 per falta de fons.

Comentaris