24.06.2021 |
Territoris.cat

Les Borges aprova una modificació del pressupost per donar suport a entitats locals

El consistori adquirirà dos nous terrenys, un que permetrà ampliar l'accés al camp de futbol i l'altre possibilitarà la construcció d'un nou vial al centre històric de la població

Ple ordinari març 2014
Imatge del Ple ordinari del mes de març.
Les Borges aprova una modificació del pressupost per donar suport a entitats locals

L'Ajuntament de les Borges va donar llum verda ahir a la nit a una modificació pressupostària de 46.500 euros que permetrà garantir la creació de nous equipaments, tant esportius com lúdics, així com pagar les subvencions a diverses entitats municipals. En concret, aquesta modificació de crèdit destinarà 25.000 euros a l’adquisició de terrenys, 17.000 euros a la creació d’un nou parc infantil al Terrall, 3.000 en la inversió en equips per a informació i 1.500 euros al pagament de les subvencions a associacions municipals.

Durant el Ple, que va comptar amb només 9 dels 13 edils que formen l'Ajuntament de les Borges - havien excusat la seva absència els regidors d'IBB, PSC i la CUP així com també un dels quatre edils del grup municipal d'ERC- també es va donar compte del decret d'alcaldia sobre l'aprovació de la liquidació del pressupost de l'exercici 2013.

El regidor d'Urbanisme i Esports, Francesc Mir, va explicar que la modificació del pressupost permetrà l’expropiació d’un terreny annex al camp de futbol que servirà per construir-hi places d’aparcament que facilitaran l’accés dels autobusos i dels cotxes a l’equipament esportiu. A més, també s’expropiarà un nou solar ubicat al carrer Avemaria, una parcel·la necessària per poder construir el nou vial contemplat al Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM) per tal de millorar la connectivitat amb el centre històric del municipi.

D’altra banda, la modificació del pressupost permetrà la construcció d’una nova zona infantil al Terrall que entrarà en funcionament a partir del 10 d'abril.

Pel que fa a les subvencions a entitats municipals, les dues beneficiàries seran la Penya Barcelonista, en motiu de la renovació del pagament anual, i l’Associació Grums, associació que recentment ha sol·licitat una aportació del consistori en no poder fer front a les despeses ordinàries.

D’altra banda el Ple ordinari de març va aprovar per unanimitat dels nou regidors presents l’aprovació inicial del mapa d’instal·lació i equipaments esportius i un altre punt de l'rodre del dia sobre l'ordenança de creació i funcionament del registre electrònic de l'Ajuntament de les Borges.

Pel que fa a l’apartat de mocions, el Ple va aprovar per unanimitat la moció de recolzament al sector porcí i les empreses de tractament de purins que exigeixen solucions urgents per evitar el tancament de les plantes i assegurar la continuïtat de les explotacions, un text presentat per l'equip de Govern (CiU i IBB). També van prosperar les mocions en defensa de les escoles municipals de música, un text que també han presentat i aprovat els Ajuntaments de Juneda i Arbeca, municipis que juntament amb les Borges formen la Mancomunitat de les Escoles de Música per les Garrigues; la moció en contra del "Plan hidrológico nacional de la Cuenca del Ebro", i finalment el text de suport a la candidatura per a la declaració de patrimoni mundial de la Unesco de la portalada del monestir de Santa Maria de Ripoll.

Les Borges aprova una modificació del pressupost per donar suport a entitats locals
comentaris