11.08.2022 |

Les Borges arregla un esvoranc al carrer Jaume I

El flonjall ha aparegut just a l’encreuament entre el Passeig del Terrall i l’Avinguda Jaume I, a l’inici de l’Avinguda Carrasco i Formiguera, donat per una fuita d'aigua
L'esvoranc està rodejat de tanques per evitar accidents
L'esvoranc està rodejat de tanques per evitar accidents
Les Borges arregla un esvoranc al carrer Jaume I

Segons els tècnics municipals l’enfonsament ve donat per una fuita d’aigua a l’antic desguàs sobreeixidor de les basses del Terrall, construït amb totxana, i que estava molt deteriorat. La fuita ha provocat que l’aigua anés filtrant a poc a poc pel subsòl fins que ha acabat fent un flonjall. El forat, de 2m², va aparèixer divendres mentre els operaris municipals acordonaven la zona en adonar-se que l’alçada del paviment havia baixat considerablement respecte a la resta de la via, cosa que indicava un possible esfondrament imminent.

Les obres, que s’allargaran una setmana, consisteixen en la construcció d’un pou de registre i en la reconducció de l’aigua cap al clavegueram general a través d’una nova canonada. Prèviament els operaris municipals faran un sanejament de la zona, analitzant l’estat de les canonades i detectant les possibles fuites.

“Amb aquesta actuació urgent també s’aprofitarà per instal·lar un material molt més resistent, ja que l’actual s’havia envellit molt, cosa que provocava fuites i avaries  com aquesta, que en conseqüència han malmès el paviment”, explica el regidor d’Urbanisme, Francesc Mir.

El forat del paviment, que els operaris han ampliat a 10m² per poder-hi treballar, es troba ara rodejat de tanques per impedir l’accés al públic. Per la seva part els vehicles poden circular per la zona passant amb precaució pel costat del flonjall i seguint la senyalització.

Les Borges arregla un esvoranc al carrer Jaume I
comentaris
Entering on the requested page Skip advertisement