Les Borges inicia les obres d'arranjament dels carrers Josep i Concepció Soler i la Placeta

Els treballs d'arranjament del carrer Concepció Soler de les Borges
photo_camera Els treballs d'arranjament del carrer Concepció Soler de les Borges

L'Ajuntament de les Borges Blanques ha començat aquest dilluns els treballs de reposició de les infraestructures als carrers Josep i Concepció Soler, que connecten l'Espai Macià amb la Plaça porxada. Paral·lelament, i també al Centre Històric de la capital de les Garrigues, han començat a preparar tot el material necessari per iniciar, aquest dimarts, el projecte d'urbanització del carrer la Placeta.

Així, després d'una primera fase executada el desembre del 2016 a la Plaça Ramon Arqués, s'ha iniciat la segona fase de l'obra de millora de l'entorn del Centre d'Interpretació de la figura del president Francesc Macià, que també acull l'Oficina de Turisme de la capital garriguenca, ara centrada en la renovació del paviment i infraestructures dels carrers Josep i Concepció Soler, donat el mal estat que representaven, tot i estar ubicats en un dels emplaçaments més turístics de les Borges. El projecte, que s'ha pressupostat en 91.734 euros, està previst que s'allargui durant dos mesos i mig.

Pel que fa al projecte del carrer de la Placeta, es preveu que dimarts comenci la urbanització, ja que en aquest indret el clavegueram existent data dels anys 40 i és obsolet, i s'hi ha detectat filtracions en alguns punts; alhora que la xarxa de l'aigua potable també és obsoleta. Per aquest motiu l'actuació preveu la instal·lació de la xarxa provisional de subministrament d'aigua, es renovarà la xarxa de sanejament i es pavimentaran voreres i calçada. El projecte es completarà amb una xarxa de boques contra incendis i la canalització de les xarxes de comunicació i telefonia. El consistori ha destinat un pressupost de 168.991 euros a aquesta actuació.

Comentaris