Les Borges Blanques celebra la festivitat de Sant Blai amb la tradicional benedicció

Els alumnes de Parvulari de l'escola Mare de Déu de Montserrat celebren aquesta festivitat amb un acte religiós amb els pares i mares i amb fra Jordi, caputxí i coordinador de la Pastoral del centre

Benedicció aliments Sant Blai
photo_camera Tots els alumnes han portat queviures de casa.

L'escola Mare de Déu de Montserrat de les Borges ha celebrat avui la festivitat de Sant Blai amb un acte que ha tingut lloc al pati de la Llar d'Infants i on els més petits han portat queviures per beneir. Acompanyats dels seus pares i mares, els petits estudiants han vist com Fra Jordi, caputxí i coordinador de la Pastoral del centre educatiu, consagrava els aliments, uns productes que, si tal i com mana la tradició són ingerits, protegeixen del mal de coll i de gola.

Els més joves s'han unit també als alumnes de Primària de l'escola per celebrar la festa de la Candelera, altrament anomenada Festa de la Llum, amb la benedicció de les seves candeles. Fra Jordi ha estat l'encarregat de consagrar aquestes petites espelmes llargues i fines que posteriorment els infants s'han emportat cap a casa.

Aquesta festivitat cristiana, que té lloc des de fa molts anys al col·legi Mare de Déu de Montserrat, és la primera festa de l’any dedicada a la Mare de Déu i constitueix una de les celebracions bàsiques del calendari del centre escolar.

D'altra banda l'Associació de Dones la Rosada de les Borges ha organitzat per avui a dos quarts de vuit de la tarda una missa en honor a Santa Àgueda, patrona de les dones, i una festa posterior. La cita, que tindrà lloc a partir de les 21.00 hores al Centre Cívic, comptarà amb la presència de la regidora de Benestar Social, Família i Salut, Pilar Chimenos, que ha volgut posar en relleu la funció social de les dones de la Rosada, “un col·lectiu que no només treballa per mantenir aquest tipus de tradicions tant nostres sinó que sempre responen positivament a qualsevol proposta engegada des de l'Ajuntament i des d'altres entitats”. En aquest sentit Chimenos ha remarcat “l'elevada participació en tallers i jornades que promouen la igualtat d'oportunitats entre totes les dones, tant les nascudes a Catalunya com les nouvingudes”. La festa d'aquesta nit, que comptarà amb una setantena d'assistents, inclourà un sopar, ball i molta gresca.  

 

Comentaris