La Granadella i el departament d'Ensenyament impulsen la formació en energies renovables

El consistori buscarà empreses del sector on els alumnes realitzaran pràctiques i impulsarà l'emprenedoria per a la creació d'empreses a les instal·lacions del viver municipal

Foto conveni Escola Treball 2
photo_camera El conveni preveu formació, promoció, difusió, projectes d’emprenedoria i innovació sobre renovables.

El Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de la Granadella han signat recentment un conveni de col·laboració amb la finalitat de promoure i impulsar la formació professional en el sector de les energies renovables que imparteix l’Institut Escola del Treball de Lleida.

El conveni, que ja ha entrat en vigor aquest curs escolar, preveu que l’Ajuntament es compromet a cercar, dins de les seves possibilitats, empreses del sector que es trobin dins del seu municipi i àrea d’influència territorial per tal que l’alumnat i el professorat pugui realitzar part de la formació. D’altra banda, l’Ajuntament també impulsarà projectes d’emprenedoria entre l’alumnat de l’Institut per tal que aquest pugui crear empreses utilitzant les instal·lacions del Viver d’Empreses municipal.


A més, el Departament d’Ensenyament, mitjançant l’Institut, organitzarà amb l'Ajuntament la realització de projectes tècnics d’innovació per tal de ser desenvolupats per part de l’alumnat i professorat del centre; el Departament d’Ensenyament també, a través de l’Institut, col·laborarà amb l’Ajuntament de la Granadella en la promoció i difusió del sector de les energies renovables a la població del seu municipi i comarca, mitjançant xerrades, exposicions, tallers, formacions i d’altres.

El conveni també preveu que l’Ajuntament de la Granadella col·laborarà amb l’Institut Escola del Treball de Lleida en l’establiment d’una borsa de treball, per cercar empreses del territori interessades en facilitar la inserció laboral de l’alumnat.

El cicle formatiu de grau superior d’Energies Renovables, que ofereix l’Escola del Treball de Lleida, és el segon d’aquestes característiques a Catalunya, i l’únic de la demarcació de Lleida. Aquest curs 2013-2014 és el segon any que s’imparteix amb un total de 45 inscrits entre els dos cursos.

Les principals matèries del cicle formatiu de grau superior d’Energies Renovables són: parcs i instal·lacions d’energia eòlica, instal·lacions solars fotovoltaiques i subestacions elèctriques; la durada del curs és de 2.000 hores (1.650 en un centre educatiu i 350 en un centre de treball) distribuïdes en dos cursos acadèmics.

 

Comentaris