04.06.2020 |
Territoris.cat

Les Borges Blanques convida tothom a participar a les reivindicacions del 8-M

Les activitats en el marc del Dia Internacional de les Dones s'estendran fins l'11 de març.
Les activitats en el marc del Dia Internacional de les Dones s'estendran fins l'11 de març.
Les Borges Blanques convida tothom a participar a les reivindicacions del 8-M

Des del 28 de febrer i fins l'11 de març, a les Borges Blanques s’han programat una quinzena d’activitats per a celebrar el Dia Internacional de les Dones.

El Casal Cívic de les Borges ha organitzat una activitat prèvia per a conscienciar i motivar a formar part dels actes del Dia Internacional de les Dones, en la qual es convida a aproximar-se al Casal, situat al carrer Màrius Torres, 3 de la capital garriguenca, i escriure els motius pels quals es participarà en les reivindicacions del 8-M.

El 28 de febrer es va inaugurar l’exposició “Amparo Poch, el compromís d’una dona lliure, a l’Espai Macià, organitzada pel Grup Feminista Maria Rius, i es va fer una xerrada sobre “La lluita per la recuperació de drets i llibertats”, amb Maria Huguet, del Grup de Dones de Lleida

Les activitats continuaran aquest divendres a les set de la tarda amb la xerrada Dona, bretxa salarial i treball no assalariat, amb Elena Idoate, del Seminari d’Economia Crítica Taifa, organitzada pel Grup Feminista Maria Rius, a la sala d’actes Maria Lois de la Casa de la Cultura de les Borges.

El dissabte 7 de març els actes començaran a les nou del matí, amb un taller de tres hores, per a aprendre a elaborar pancartes, a càrrec de Noctá[email protected], organitzat per les regidories de Benestar Social i Joventut, a la sala d’actes Maria Lois. A les dotze, la professora d’Història de la UdL, Antonieta Jarné, impartirà la xerrada Dona i Guerra Civil, organitzada pel Grup Feminista Maria Rius, a l’Espai Macià. Entre les quatre i les sis de la tarda del mateix dissabte, l’Oficina Jove ha organitzat una Comissió Participativa oberta a tothom per presentar els resultats de la diagnosi per al Protocol Contra les Agressions Sexuals, al Casal Marino. Finalment, a dos quarts de deu del vespre, al Pavelló de l’Oli, el Grup de Teatre Rellotge de Sorra Garriguenc interpretarà l’obra Sense ordre no hi ha concert, amb un donatiu de 4 euros a l’entrada i amb l’objectiu de sensibilitzar i prevenir les violències contra les dones a través de la participació directa de la ciutadania.

El dilluns 9 de març l’autora de “Sine especulo”, Maite Mateos Torres, comentarà la seva obra i Àurea Vives presentarà la novel·la “El viaje del reencuentro”. L'11 de març, el Servei d’Informació i Atenció a la Dona de les Garrigues ha organitzat la xerrada “Com acompanyar les emocions dels nostres fills i filles” a càrrec de Míriam Tirado

El Dia Internacional de les Dones

El diumenge, 8 de març, Dia Internacional de les Dones, a les onze del matí, el Grup Feminista Maria Rius ha organitzat una xocolatada i lectura del Manifest Feminista, davant de la Biblioteca Marquès d’Olivart de les Borges. A dos quarts de dotze, tindrà lloc la taula rodona sobre Treball i rols de gènere,  organitzada pel Grup Feminista Maria Rius, a la sala d’actes Maria Lois.

L'acte de lectura del Manifest Feminista i de poemes escrits per dones està previst per a les cinc de la tarda, a càrrec de Meritxell Cucurella-Jorba i Anna Rufié, a la Plaça de l’Abadia

Tot seguit, de cara als més petits, Alícia Molina explicarà Contes de Granotes i Gripaus, per a infants a partir de 5 anys, a la sala d’actes Maria Lois i, a dos quarts de set, impartirà el taller Juguem amb qui som.

Les Borges Blanques convida tothom a participar a les reivindicacions del 8-M
comentaris