Les Borges Blanques convida tothom a participar a les reivindicacions del 8-M

Feminisme 8-M Dia Internacional de les Dones Dona - ACN
photo_camera Les activitats en el marc del Dia Internacional de les Dones s'estendran fins l'11 de març.

Des del 28 de febrer i fins l'11 de març, a les Borges Blanques s’han programat una quinzena d’activitats per a celebrar el Dia Internacional de les Dones.

El Casal Cívic de les Borges ha organitzat una activitat prèvia per a conscienciar i motivar a formar part dels actes del Dia Internacional de les Dones, en la qual es convida a aproximar-se al Casal, situat al carrer Màrius Torres, 3 de la capital garriguenca, i escriure els motius pels quals es participarà en les reivindicacions del 8-M.

El 28 de febrer es va inaugurar l’exposició “Amparo Poch, el compromís d’una dona lliure, a l’Espai Macià, organitzada pel Grup Feminista Maria Rius, i es va fer una xerrada sobre “La lluita per la recuperació de drets i llibertats”, amb Maria Huguet, del Grup de Dones de Lleida

Les activitats continuaran aquest divendres a les set de la tarda amb la xerrada Dona, bretxa salarial i treball no assalariat, amb Elena Idoate, del Seminari d’Economia Crítica Taifa, organitzada pel Grup Feminista Maria Rius, a la sala d’actes Maria Lois de la Casa de la Cultura de les Borges.

El dissabte 7 de març els actes començaran a les nou del matí, amb un taller de tres hores, per a aprendre a elaborar pancartes, a càrrec de Noctá[email protected], organitzat per les regidories de Benestar Social i Joventut, a la sala d’actes Maria Lois. A les dotze, la professora d’Història de la UdL, Antonieta Jarné, impartirà la xerrada Dona i Guerra Civil, organitzada pel Grup Feminista Maria Rius, a l’Espai Macià. Entre les quatre i les sis de la tarda del mateix dissabte, l’Oficina Jove ha organitzat una Comissió Participativa oberta a tothom per presentar els resultats de la diagnosi per al Protocol Contra les Agressions Sexuals, al Casal Marino. Finalment, a dos quarts de deu del vespre, al Pavelló de l’Oli, el Grup de Teatre Rellotge de Sorra Garriguenc interpretarà l’obra Sense ordre no hi ha concert, amb un donatiu de 4 euros a l’entrada i amb l’objectiu de sensibilitzar i prevenir les violències contra les dones a través de la participació directa de la ciutadania.

El dilluns 9 de març l’autora de “Sine especulo”, Maite Mateos Torres, comentarà la seva obra i Àurea Vives presentarà la novel·la “El viaje del reencuentro”. L'11 de març, el Servei d’Informació i Atenció a la Dona de les Garrigues ha organitzat la xerrada “Com acompanyar les emocions dels nostres fills i filles” a càrrec de Míriam Tirado

El Dia Internacional de les Dones

El diumenge, 8 de març, Dia Internacional de les Dones, a les onze del matí, el Grup Feminista Maria Rius ha organitzat una xocolatada i lectura del Manifest Feminista, davant de la Biblioteca Marquès d’Olivart de les Borges. A dos quarts de dotze, tindrà lloc la taula rodona sobre Treball i rols de gènere,  organitzada pel Grup Feminista Maria Rius, a la sala d’actes Maria Lois.

L'acte de lectura del Manifest Feminista i de poemes escrits per dones està previst per a les cinc de la tarda, a càrrec de Meritxell Cucurella-Jorba i Anna Rufié, a la Plaça de l’Abadia

Tot seguit, de cara als més petits, Alícia Molina explicarà Contes de Granotes i Gripaus, per a infants a partir de 5 anys, a la sala d’actes Maria Lois i, a dos quarts de set, impartirà el taller Juguem amb qui som.

comentaris