29.06.2022 |
Territoris.cat

Les Borges Blanques manté els preus de guals i escombraries per tercer any consecutiu

La Junta de Govern Local de l’Ajuntament de les Borges Blanques ha aprovat avui els padrons fiscals i els períodes de cobrament voluntaris dels rebuts d’escombreries del primer semestre i dels guals anuals, que mantenen els preus per tercer any consecutiu.

Guals al carrer Santa Justina2 (27-01-2015)
Guals d'estacionament al carrer Santa Justina de les Borges Blanques.
Les Borges Blanques manté els preus de guals i escombraries per tercer any consecutiu

La Junta de Govern Local de l’Ajuntament de les Borges Blanques ha aprovat avui els padrons fiscals i els períodes de cobrament voluntaris dels rebuts d’escombreries del primer semestre i dels guals anuals, que mantenen els preus per tercer any consecutiu. Pel que fa a les escombraries es preveuen uns 2.850 rebuts, amb els que es pagaran els 6 primers mesos de l’any i amb els que es preveu recaptar uns 160.000 euros. En relació als guals i reserves d’estacionament, es giraran uns 485 rebuts, amb els que s’ingressaran poc més de 46.000 euros per tot l’any.

D’aquesta manera, els contribuents borgencs pagaran aquest 2015 el mateix que pagaven els anys 2013 i 2014, uns 53 euros de mitjana pels rebuts semestrals de brossa, i uns 92,5 euros de mitjana pel rebut anual del gual. Així, des de principis de febrer, fins a primers d’abril, podran fer efectiu el pagament en període voluntari els que no els tinguin domiciliats pel banc, i els que tinguin previst el càrrec bancari el rebran la darrera setmana de febrer.

L’alcalde de les Borges, Enric Mir, ha manifestat la seva satisfacció per poder mantenir per tercer any la pressió fiscal als contribuents, tot i la davallada d’ingressos que hem patit els consistoris i les millores en els serveis que s’han introduït a la capital de les Garrigues. A més, el batlle ha recordat que aquest mandat, a diferència de l’anterior on el preu de l’aigua va augmentar al voltant d’un 30%, només s’ha augmentat un 16% en quatre anys, tot i les reiterades peticions de l’empresa concessionària per equiparar el cost real del servei al seu preu públic. Segons Mir, aquestes dades confirmen la sensibilitat de l’actual equip de govern amb les famílies que porten anys fent molts esforços per poder arribar a final de mes.

Les Borges Blanques manté els preus de guals i escombraries per tercer any consecutiu
comentaris