Les Borges redueix el seu deute viu fins al 73% dels ingressos corrents

L’equip de Govern de l’Ajuntament de les Borges Blanques ha presentat avui el detall del pressupost 2015, que preveu reduir la ràtio de deute viu al 73%, quan l’any 2012 era del 99% dels ingressos corrents previstos.

L'euqip de Govern de les Borges Blanques
photo_camera L'equip de Govern de l'Ajuntament de les Borges Blanques.

L’equip de Govern de l’Ajuntament de les Borges Blanques ha presentat avui el detall del pressupost 2015, que preveu reduir la ràtio de deute viu al 73%, quan l’any 2012 era del 99% dels ingressos corrents previstos. Els comptes se sotmetran demà a l’aprovació del Ple ordinari del consistori i, entre d’altres, recullen els 504.000 euros destinats a l’amortització de deute, els augments significatius en les partides dedicades a la promoció cultural, que creix un 12%, l’esportiva, que puja un 18,6% i la turística, que s’incrementa de 6.000 a 11.000 euros. A més, també hi ha previstes millores en els apartats d’inversions reals i subvencions a entitats; a més de mantenir intactes els de serveis a les persones, salut i ajudes a la dependència i d’haver rebaixat un 21,7 % la despesa financera destinada a pagar interessos bancaris.

L’alcalde de les Borges Blanques, Enric Mir, ha destacat que aquest darrer pressupost del mandat permet dir amb el cap ben alt que a les Borges hem fet els deures, i hem aconseguit rebaixar l’elevat deute que acumulava el consistori borgenc, sense deixar d’atendre les necessitats i inversions bàsiques, gràcies a l’esforç de totes les regidories, la comprensió de la ciutadania i la col·laboració inestimable del personal municipal.

Així, l’estalvi de 44.000 en despesa financera i l’augment de 229.000 euros destinats a inversions reals, desprès d’haver pagat el deute heretat pel pagament de l’antiga caserna de la Guàrdia Civil, permetrà enguany dur a terme inversions per millorar el Centre Històric, el dipòsit de potabilització de l’aigua, o el camp de futbol, on no s’actuava a fons des de la seva inauguració fa més de 40 anys. En aquest sentit, el 45% de la partida d’inversions anirà destinat a les reformes del carrer Abadia, on hi ha l’Església, i de la Plaça Ramon Arqués, on s’ubica l’Espai Macià i que pateix problemes d’inundabilitat i clavegueram, a més de deteriorament del ferm.

Pel que fa a l’amortització de deute, també cal tenir present que als més de 500.000 euros destinats aquest any, durant l’anterior es van amortitzar 450.000 euros, el 2013 mig milió d’euros més i 615.000 al 2012. En total, 2.065.000 euros amortitzats, als que cal restar 1.370.000 euros dels nous crèdits contrets a llarg termini durant aquest mandat, però als que cal afegir els més de 500.000 euros reduïts en 4 anys corresponents a les pòlisses de crèdit, és a dir deute a curt termini, i que suposen una rebaixa del deute de les borges de gairebé 1.200.000 euros en aquests darrers quatre anys.

Comentaris