25.02.2021 |
Territoris.cat

Les Borges Blanques millora l’entorn de l’Espai Macià

L’alcalde de les Borges Blanques, Enric Mir, ha visitat aquest matí les obres que el consistori està duent a terme per a millorar la Plaça Ramon Arqués, just davant de l’Espai Macià, al Centre Històric de la població.

Millores a l'entorn de l'Espai Macià (01-07-2015)
Les obres de millora a l'entorn de l'Espai Macià a les Borges.
Les Borges Blanques millora l’entorn de l’Espai Macià

L’alcalde de les Borges Blanques, Enric Mir, acompanyat de l’aparellador municipal, ha visitat aquest matí les obres que el consistori està duent a terme per a millorar la Plaça Ramon Arqués, just davant de l’Espai Macià, al Centre Històric de la població.

L’actuació, que ha obligat a tallar el trànsit del darrer tram del carrer Concepció Soler i del primer tram del carrer Hospital, preveu la renovació de la xarxa de sanejament de la zona i l’adequació de la xarxa d’aigua potable al Pla director d’aigües de les Borges. A més, també inclou la reubicació dels contenidors d’escombraries i refer completament les voreres i el ferm de la calçada, que es renovaran amb el mateix estil de rajoles i llambordes que la resta del Centre Històric, on ja s’ha anat actuant aquests darrers anys, a més de reposar arbres, faroles, papereres i bancs.

Les obres, dutes a terme per un constructor local, tenen un cost de 97.766,91 euros (IVA inclòs) i estan finançades amb 45.000 euros del PUOSC i la resta amb càrrec al Pla de Barris de la Generalitat de Catalunya.

El regidor d’Urbanisme, Francesc Mir, s’ha mostrat molt satisfet de poder arranjar l’entorn de l’Espai Macià, que ens permetrà continuar millorant l’aspecte d’un altre dels punts més visitats del nostre Centre Històric, deixant la zona semipeatonal, pel que permetrà revitalitzar l’entorn i el comerç del centre, a més de resoldre els problemes de clavegueram i d’aigua que patien alguns veïns de la zona.

Mir també ha destacat que les obres tindran una durada d’entre 6 i 8 setmanes i que, a més d’instal·lar una canonada provisional per continuar donant servei d’aigua als habitatges afectats, primer s’està actuant a la confluència dels carrers Concepció Soler i Hospital, per reobrir-los el més aviat possible al trànsit, deixant pel final la resta de la plaça que connecta amb el Raval de Lleida.

Les Borges Blanques millora l’entorn de l’Espai Macià
comentaris