28.10.2021 |
Territoris.cat

Les Borges Blanques no tallarà l’aigua a les famílies amb pocs recursos

L’Ajuntament de les Borges Blanques ha aprovat el protocol regulador de mesures contra la pobresa energètica  amb l’empresa Sorea SAU, per evitar els talls de subministrament d’aigua de boca a famílies amb pocs recursos.

La Junta de Govern Local de les Borges Blanques
La Junta de Govern Local de les Borges Blanques.
Les Borges Blanques no tallarà l’aigua a les famílies amb pocs recursos

La Junta de Govern de l’Ajuntament de les Borges Blanques ha aprovat aquest dimarts, 27 d'octubre, el protocol regulador de mesures contra la pobresa energètica i la vulnerabilitat econòmica amb l’empresa concessionària del servei d’aigua, Sorea SAU, per evitar els talls de subministrament d’aigua de boca a famílies amb pocs recursos.

L’acord evitarà els talls del subministrament d’aquest servei bàsic davant casos d’impagament dels rebuts, ja que a partir d’ara l’empresa Sorea negociarà ajornaments o fraccionaments de les factures impagades sense aplicar interessos. Si els impagaments es perllonguen en el temps, durant més de mig any, Sorea remetrà el cas als Serveis Socials i les famílies quedaran excloses de la suspensió del subministrament. Al mateix temps, els Serveis Socials assessoraran les persones afectades sobre els ajuts que puguin correspondre per fer front a aquesta despesa.

L’alcalde Enric Mir ha volgut posar de manifest que amb aquest acord les Borges és una ciutat amb més justícia social, que garanteix aquest servei bàsic que considerem imprescindible per a la vida i del que en tenim la competència directa, en casos de vulnerabilitat i risc d’exclusió social.

Impostos i taxes congelats per 3r any consecutiu

D’altra banda, l’equip de Govern Municipal de les Borges Blanques també ha presentat al Ple Extraordinari, d'aquest dimarts, 27 d'octubre, la proposta d’aprovació provisional de modificació de les Ordenances Fiscals 2016 que contempla la congelació, per tercer any consecutiu, de les taxes i impostos municipals. L’única modificació que hi haurà és l’actualització del preu públic de l’aigua a la tarifa establerta per la Comissió de Preus de Catalunya, que comportarà una revisió del 0,8%, pel que fa al subministrament d’aigua potable i al servei de clavegueram.

Així, amb la congelació dels rebuts importants com el de vehicles, les plusvàlues o les escombraries, a partir de l’1 de gener els pocs canvis introduïts, més enllà de l’aigua, tenen a veure amb que tot i congelar el rebut de l’IBI, a partir de l’1 de gener de 2016, els contribuents borgencs gaudiran d’una rebaixa del 23% dels valors cadastrals, que permetrà disminuir les plusvàlues i les transmissions patrimonials, entre altres. Per tal de poder mantenir congelat el nivell d’ingressos per aquest concepte, aquest fet comportarà un ajustament del tipus del 0,5985% actual, al 0,795% per al 2016.

Les Borges Blanques no tallarà l’aigua a les famílies amb pocs recursos
comentaris