29.01.2022 |

L'Incasòl negocia la compra de 19 hectàrees, al polígon Vaca Roja de les Borges

Segons l'alcaldessa, Núria Palau es tracta d'un projecte cabdal per atreure empreses que dinamitzin l’economia de les Borges en particular i de les Garrigues en general i, al seu torn, que contribueixin a crear llocs de treball al territori
L'alcaldessa de les Borges, Núria Palau als terrenys de Vaca Roja ©Borges
L'alcaldessa de les Borges, Núria Palau als terrenys de Vaca Roja ©Borges
L'Incasòl negocia la compra de 19 hectàrees, al polígon Vaca Roja de les Borges

El conseller de Polítiques Digitals i Territori, Jordi Puigneró anunciava el passat divendres que el Govern projectava el desplegament de set nous sectors industrials en terres lleidatanes, entre els quals s'inclou el de Vaca Roja a les Borges Blanques. Un projecte en el qual actualment l'Incasòl està negociant amb els propietaris, la compra de 19 hectàrees, de les 41 de què disposa la superfície.

Un cop es formalitzi la compra, l'Incasòl podrà encarregar el projecte urbanístic, i iniciar les tasques per tal de dotar-lo dels serveis  d’abastiment d’aigua, llum i la xarxa de sanejament. Enllestides les obres s'iniciarà el procés de vendes de parcel·les per atreure noves activitats industrials. 

L’alcaldessa de les Borges Blanques, Núria Palau, va mostrar la seva satisfacció pel fet que el Govern estigui desencallant Vaca Roja, el que ha descrit com un projecte “cabdal per atreure empreses que dinamitzin l’economia de les Borges en particular i de les Garrigues en general i, al seu torn, que contribueixin a crear llocs de treball al territori”.

A llarg termini, l’alcaldessa de les Borges ha destacat la capacitat per revertir el despoblament i de generar riquesa en terres lleidatanes que tindrà aquest polígon industrial: “Per nosaltres era imprescindible reactivar el potencial industrial que tenim per seguir generant oportunitats de futur i creant progrés social i econòmic a les Borges. Així ho vaig dir quan em vaig presentar com a alcaldessa i així ho estem treballant per fer-ho possible”, ha dit. Igualment, per a Palau, un dels grans trets clau d’aquest espai és la seva bona comunicació, amb un accés directe a l’acabada d’alliberar AP-2, i també a la vora de l’N-240 per als trajectes més curts.

Està previst que, una vegada finalitzi la primera fase, es posin a la venda els terrenys industrials d’aquestes primeres 19 hectàrees i, a continuació, es plantejaran noves fases per donar sortida a les 22 hectàrees restants, també de terreny urbanitzable segons estableix el Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM). Aquest projecte d'ampliació de sòl industrial

L'Incasòl negocia la compra de 19 hectàrees, al polígon Vaca Roja de les Borges
comentaris