Les Borges Blanques obre la votació popular al pressupost del 2022

El consistori borgenc ha dotat els pressupostos participatius amb 50.000 euros del pressupost municipal del 2021-2022, que serviran per fer realitat la proposta guanyadora, que s’escollirà el desembre del 2021 i que es portarà a la pràctica durant l’any 2022
Les piscines municipals de les Borges Blanques
photo_camera Un dels projectes proposa l’adequació del bar, els vestidors i la zona de pícnic de les piscines ©Territoriscat

A partir d'aquest dilluns, els borgencs i borgenques podran decidir quins dels catorze projectes finalistes que va seleccionar l'Ajuntament, consideren que són els idonis per a finançar en el pròxim exercici. L'Ajuntament de les Borges Blanques recollirà les propostes fins al pròxim 5 de desembre.

El consistori de la capital de les Garrigues destinarà entre 6.000 i 50.000 euros als projectes d’una pista de pàdel pública, una de les idees que ha estat més repetida, o altres equipaments esportius, com un rocòdrom, equips per fer exercici als parcs públics, l’adequació del bar, els vestidors i la zona de pícnic de les piscines públiques, la instal·lació d’un parc infantil amb jocs d’aventura o la creació d’un circuit d’orientació. Igualment, s’hi inclouen millores urbanes com la pavimentació del carrer Bonaire, la construcció d’uns lavabos públics al Terrall, bancs i papereres, passos de vianants, senyals perquè els propietaris d’animals recullin els excrements, una bàscula municipal i una zona d’esbarjo per a mascotes.

El Terrall acollirà aquest cap de setmana la Marató de pescaDemanen la construcció d’uns lavabos públics al Terrall

Els veïns podran votar presencialment a l’Ajuntament de les Borges, de 9 a 14 hores de dilluns a divendres, o bé a la Biblioteca Municipal Marquès d’Olivart, de 16 a 20 hores els dilluns i de 10 a 14 hores de dimarts a divendres. Per votar, hauran de dur la butlleta física que es repartirà per totes les cases, en què hauran de marcar tres de les 14 propostes que conformen els Pressupostos Participatius.

El vot telemàtic es podrà realitzar en el web de l'Ajuntament a l’apartat ‘Procés participatiu’. Per votar, caldrà que les persones s’identifiquin a través del seu DNI i la seva data de naixement, unes dades que només seran empleades pel consistori per verificar que les persones participants resideixin a les Borges.

El consistori borgenc ha dotat els pressupostos participatius amb 50.000 euros del pressupost municipal del 2021-2022, que serviran per fer realitat la proposta guanyadora, que s’escollirà el desembre del 2021 i que es portarà a la pràctica durant l’any 2022.

Comentaris