19.01.2022 |
Territoris.cat

Les Borges Blanques presenta una exposició sobre el paisatge garriguenc

La recuperada Festa del Pas de l'Equador, i una caminada solidària completen les propostes lúdiques

Els participants al concurs, pescant al Terrall
El concurs de pesca al Terrall, un dels clàssics de la programació d'estiu de les Borges.
Les Borges Blanques presenta una exposició sobre el paisatge garriguenc

Una exposició d'escultura i fotografia sobre les Garrigues i el seu paisatge dur i de secà obrirà avui a les 20.00 hores els actes del cap de setmana a les Borges. La mostra col·lectiva “Pols, cops i esquerdes”, que es podrà veure fins el 21 de juny a la planta 0 de l'Espai Macià, està composta per fotografies de Llorenç Melgosa i Andrew Cordon i escultures de Marta Pruna i Sara Ponsarnal. L'exposició, organitzada per ARTS25400, donarà també el tret de sortida als actes previstos per la temporada d'estiu a la capital de les Garrigues.

Al llarg dels mesos de juny, juliol i agost, tindran lloc una trentena de propostes que animaran els carrers i places de les Borges, actes que majoritàriament seran gratuïts per als ciutadans i que aniran destinats al públic infantil i familiar. D'entre tots ells destaquen la revetlla de Sant Joan, el III Garrigues Guitar Festival, els tradicionals concursos de paelles i de pesca al Terrall, les nits de sardanes, les actuacions a la fresca i els actes esportius i solidaris, com els campionats de futbol, el Dia Nereu i el Mulla't per l'esclerosi múltiple.

L'alcalde de les Borges, Enric Mir, ha animat a tots els borgencs “a prendre part en aquests primers actes que donen la benvinguda a l'estiu”, i ha destacat que “aquesta és una programació caracteritzada per la diversitat d'actes i que para especial atenció amb les propostes culturals i amb les activitats tradicionals”. En aquest sentit, Mir ha afirmat que s'ha tingut en compte “la diversitat del públic, per la qual cosa hem programat jornades per a totes les edats, amb l'objectiu que els ciutadans puguin escollir entre un ampli ventall de propostes”. Per elaborar aquest calendari cultural, el consistori ha treballat conjuntament amb les entitats i organitzacions del municipi que des de fa anys duen a terme les seves propostes. A més dels actes lúdics i culturals, el programa d'estiu inclou jornades de dinamització del comerç local com la celebració del Mercat a la fresca, impulsat per l'Agrupació de Comerciants, que tindrà lloc al juliol.

Pel que fa a aquest cap de setmana, la recuperada Festa del Pas de l'Equador, una jornada gratuïta i oberta a tota la població, i la I Marxa de l'Or de Creu Roja Garrigues, seran els altres actes previstos .

Les Borges Blanques presenta una exposició sobre el paisatge garriguenc
comentaris