Les Borges Blanques registra un augment del total de recollida selectiva

Dimarts 27 es farà una campanya contra el malbaratament alimentari per millorar les dades, especialment de l'orgànica, secció que ha reduït la recollida en el darrer any

Les Borges Blanques registra un augment del total de recollida selectiva interior
photo_camera L’alcalde de les Borges i el regidor de Medi Ambient, davant d’un contenidor de recollida selectiva

La ciutat de les Borges Blanques ha registrat un augment del 4,36% del total de recollida selectiva, ja que durant l’any 2015 es va recollir una quantitat de 518,00 tones i durant l’any 2016 la xifra s’ha elevat a 540,58, segons dades facilitades pel Consell Comarcal de les Garrigues, que és qui té les competències en aquesta matèria delegades.

Entre els residus que més s’han recollit destaquen els provinents de la poda i la jardineria, ja  que mentre l’any 2015 es va recollir un total de 2,76 tones l’any 2016 se n’han recollit 6,14, xifra que suposa un increment del 122,45%. D’altra banda, la recollida de cartó també ha augmentat un 12,25% passant de 100,21 tones recollides el 2015 fins a 112,48 durant el 2016. Pel que fa a la recollida de vidre ha augmentat un 6,89% i els envasos lleugers un 9,14%. 

Una altra xifra destacada és la dels residus voluminosos i la fusta, que s’ha passat de recollir 21,35 tones a 35,15 el que suposa un increment del 64,65%, és a dir 13,80 tones més.

Des de consistori anuncien campanyes locals a més de col·laborar amb les del Consell

Finalment, la recollida de tèxtil també ha augmentat un 85,81%, passant d’1,13 tones l’any 2015 a 2,10 tones al llarg del 2016. La nota menys positiva la registra la matèria orgànica que ha viscut una reducció del 4,25% en la seva recollida.

El regidor de Medi Ambient, Daniel Not, ha afirmat que “estem anant pel camí correcte, la recollida selectiva està funcionant i ens cal seguir treballant com a municipi per facilitar el reciclatge i promoure així la cura del medi ambient". En aquest sentit, ha anunciat que es promouran campanyes pròpies a les Borges a més de la col·laboració amb les del Consell. 

D'altra banda, aquest increment, que és generalitzat a la comarca, ha comportat l'adquisició d'un nou vehicle de recollida selectiva que permetrà garantir la recollida actual amb més freqüències, després de la fase d’implantació del nou sistema per illes.

Aquest pròxim dimarts, 27 de juny, el Consell Comarcal i l’Ajuntament presentaran la campanya contra el malbaratament alimentari A les Garrigues sabem la recepta pensada per a millorar les dades de recollida especialment de l’orgànica i que serà la primera d’un seguit de campanyes que com a mínim una vegada a l’any impulsaran des del Consell Comarcal amb la col·laboració dels consistoris locals.

comentaris