Les Borges es bolca amb la celebració del "Mulla't per l'esclerosi múltiple"

Les piscines municipals, que durant tot el dia van tenir l'entrada gratuïta, van rebre més de 800 persones que van col·laborar en tot tipus d'activitats amb les què es va recaptar més de 600 euros

Els voluntaris i organitzadors del Mulla't, venent productes a la paradeta
photo_camera Els voluntaris i organitzadors del Mulla't, venent productes a la paradeta

Un any més les Borges Blanques s’ha sumat als actes que s’han organitzat arreu de Catalunya per recollir fons per la investigació de l’esclerosi múltiple dins de la campanya “Mulla’t”. Durant tot el diumenge, centenars de persones es van atansar a les piscines municipals, on van recórrer metres nedant i van col·laborar amb la venda solidària d’objectes, unes accions que van permetre recollir 632,28 euros.  En aquesta jornada solidària, que celebrava la vintena edició, l’entrada al recinte de les piscines va ser gratuïta, per tal de fomentar la participació. L’acte central va tenir lloc a la una del migdia, quan petits i grans, 200 persones en total, van fer un salt conjunt solidari. A més, durant tota la jornada hi va haver una parada instal·lada dins el recinte on els voluntaris van vendre material de la campanya, com samarretes, tovalloles, trencaclosques, tasses i pilotes, entre altres productes, uns objectes que els banyistes gairebé van aconseguir esgotar. La regidora de Benestar Social i Salut, Pili Chimenos, va agrair l’elevada  participació, “un fet que demostra la gran solidaritat de la població de les Borges, que es va bolcar en recaptar fons per a la investigació mèdica i que permetran aconseguir millores en la qualitat de vida dels afectats”. A la iniciativa s’hi han sumat enguany més de 600 piscines de tot Catalunya. L’acció pretén conscienciar i sensibilitzar la societat amb les 7.000 persones que pateixen aquesta malaltia degenerativa a Catalunya.

D’altra banda diumenge les piscines es van convertir en l’escenari de la Jornada Subaquàtica, batejos de submarinisme, a càrrec de The Bussening Pallars, Escola Nacional d’Activitats Subaquàtiques a Tremp. L’activitat, que va aconseguir aplegar un centenar de participants, va tenir un gran èxit, sobretot al llarg del matí. Els participants van iniciar-se en la tècnica de la immersió amb un equip de busseig i acompanyats en tot moment per professionals especialitzats. L’activitat estava organitzada per la Comissió de Festes de l’Ajuntament.

Comentaris