23.05.2022 |

Les Borges celebra el "Dia Nereu" amb activitats aquàtiques per promoure hàbits saludables

Una gran festa amb inflables a les piscines municipals ha encetat avui els actes de promoció del programa Nereu a les Borges, una iniciativa per combatre el sobrepès, l’obesitat i el sedentarisme infantil.

Tres grans inflables han atret l'atenció de joves i petits
Tres grans inflables han atret l'atenció de joves i petits
Les Borges celebra el "Dia Nereu" amb activitats aquàtiques per promoure hàbits saludables

El programa està adreçat tant a infants d'entre 6 i 12 anys amb aquest perfil com a les seves famílies. Durant la jornada s'ha instal·lat també una carpa informativa per encoratjar el públic a inscriure's a la nova edició del programa, que arrencarà al setembre, i que pretén promoure la pràctica d’activitat física i l’adquisició d’hàbits saludables. Durant el curs 2012-2013 hi han participat 32 alumnes. 

Aprofitant la gran afluència de públic a les piscines municipals, l'Ajuntament ha dut a terme aquesta activitat amb l'objectiu de donar a conèixer el programa Nereu al màxim número de gent possible. Les altes temperatures –aquesta tarda el termòmetre ha arribat fins als 32 graus- han fet que un centenar de nens i nenes s’apleguessin a la piscina per gaudir de les tres grans atraccions aquàtiques instal·lades. Els més petits, acompanyats dels seus pares, també han participat en el “Dia Nereu”, una de les festes més esperades pels infants de les Borges Blanques.

A partir del mes de setembre, i a través dels centres educatius de la ciutat, es podran realitzar les inscripcions. Durant els 9 mesos paral·lels al curs escolar es treballarà el binomi exercici físic-alimentació amb la família i els alumnes. “Cal conscienciar a la població sobre la importància de l'obesitat infantil, el sedentarisme i els mals hàbits alimentaris, un problema de salut que contribueix a l’aparició d’altres malalties”, explica la regidora de Salut Pilar Chimenos. “Per aquest motiu el consistori treballa des del 2010 -any en què es va implantar el Nereu a les Borges- per conscienciar als ciutadans d’aquest problema, que és real i cal evitar-lo”. El programa, totalment subvencionat per la Diputació de Lleida, es realitza a través de la regidoria de Salut de l'Ajuntament de les Borges i de l'Associació Nereu.

Al llarg d'aquests mesos els infants practiquen exercici supervisat i jocs a més d'altres activitats relacionades amb l'alimentació saludable i els hàbits actius. Per la seva part els pares rebran l'assessorament d'experts per aprendre a portar un estil de vida més saludable. Per últim es fan activitats extres, com les colònies d'estiu que es duen a terme actualment i en les què hi participen 4 infants de les Borges.

Les Borges celebra el "Dia Nereu" amb activitats aquàtiques per promoure hàbits saludables
comentaris