02.07.2020 |
Territoris.cat

Les Borges celebra el final de l'11 Bibliocursa

Enguany s'han superat les xifres de l'edició anterior, amb un total de 16 participants guanyadors que entre els mesos de juny i octubre han llegit tretze llibres i han resolt dos jocs i enigmes relacionats amb les lectures.

La sala s'ha omplert amb molts familiars dels infants que han participat en el repte de llegir
La sala s'ha omplert amb molts familiars dels infants que han participat en el repte de llegir
Les Borges celebra el final de l'11 Bibliocursa

Una vintena d'infants d'entre 9 i 12 anys i les seves famílies han gaudit avui d'una festa amb berenar i de l'entrega de premis per celebrar la finalització de l'11a Bibliocursa de les Borges Blanques, que enguany ha superat les xifres de l'any passat, amb 16 participants guanyadors. L'acte ha finalitzat amb la presentació del llibre “Els enigmes impossibles” de Mertxe Paris, a càrrec del seu germà i coeditor German Paris. La iniciativa, que s'ha dut a terme a través d’Skype, ha comptat amb una roda de preguntes a l’autora, que es troba a Oxford. D'altra banda la festa ha estat enregistrada per les càmeres de les Borges TV, un vídeo que estarà disponible a finals de la setmana vinent al web www.lesborgestv.cat.

En aquesta 11a edició de la Bibliocursa han tingut força èxit el llibre de Geronimo Stilton “El misteriós lladre de formatge”, i el relat d'aventures i intriga “Cosmoavis en òrbita”, de Jonathan Spock, informa la biblioteca. D'altra banda la taula de novetats preparada pel personal de l'equipament cultural de les Borges també va incloure autors catalans, com la il·lustradora de Berga Victòria Tubau i el seu llibre “Les gallines del Batat”, una història sobre la fantasia que s'amaga a la ment del infants.

La Bibliocursa és una activitat organitzada per la biblioteca municipal Marquès d'Olivart de les Borges amb el suport de la regidoria de Cultura de l’Ajuntament per a la promoció de la lectura entre els més petits. Per superar la Bibliocursa amb èxit només cal llegir tretze llibres de l'ampli catàleg de la biblioteca durant els mesos de vacances, “una època durant la qual els infants no tenen càrregues escolars i tenen més temps lliure per llegir”, afirma l'alcalde Enric Mir. L'objectiu és “incentivar als joves a través d'històries divertides i adequades a la seva edat per tal de fomentar l'hàbit de la lectura” explica. Els guanyadors han rebut com a premi un lot de llibres i altres sorpreses mentre els 4 infants que s'han quedat a les portes de superar el repte de la Bibliocursa també han obtingut un petit obsequi.

Les Borges celebra el final de l'11 Bibliocursa
comentaris