L'Ajuntament de les Borges assumirà el cost del servei de teleassistència a les persones grans, que serà gratuït

Actualment hi ha un total de 70 usuaris del servei, 53 dels quals tenen entre 69 i 89 anys, i la resta, 17, entre 90 i 97

L’Ajuntament de les Borges converteix en gratuït el servei de teleassistència a les persones grans (1) interior
photo_camera Imatge d’arxiu de l’acte Homenatge als Octogenaris 2016

L'Ajuntament de les Borges Blanques assumirà a partir d'ara el cost total del servei integral de teleassistència a persones grans de la capital de les Garrigues, donant així prioritat social a aquest tema. El consistori, que va aprovar la proposta en el darrer Ple, garanteix així que les persones de les Borges que en són usuàries tinguin la prestació de forma gratuïta. Avui en dia, i segons fonts municipals, hi ha un total de 70 usuaris d'aquest servei, 53 dels quals són menors de 90 anys, entre els 69 i els 89, i 17 d'entre 90 a 97 anys.

Actualment el preu públic del servei és d’11,44 euros mensuals dels quals els seus usuaris que tenen fins a 89 anys reben una bonificació del 25% amb la qual els suposava un cost de 8,58 euros, mentre que els majors de 90 anys rebien una bonificació del 50% amb què el servei els quedava per 5,72 euros. A partir d'ara, amb la subvenció de l'Ajuntament, el servei serà gratuït per a tots.

El preu públic actual del servei era d'11,44 euros mensuals amb diferents bonificacions segons el tram d'edat

El servei vetlla pel benestar de les persones grans, garantint l’atenció immediata davant de qualsevol incidència les 24 hores del dia, durant tot l’any, mitjançant un senzill penjoll que porta incorporat un botó de trucada que posa en comunicació a la persona amb una central d’atenció que respon immediatament a la seva consulta o petició d’ajuda. També es realitzen trucades i visites de seguiment, alhora que ofereix la possibilitat de fer ús d’un servei d’agenda per recordatoris de visites mèdiques, dates senyalades i control de medicació dels usuaris, entre altres. A més a més, es complementa amb serveis com les Unitats Mòbils, els dispositius de seguretat o el reforç en el seguiment de les persones més fràgils.

La regidora de Benestar, Família i Salut, Esther Vallès, ha manifestat que “aquest servei és una gran eina per promoure el benestar i l’autonomia d’aquelles persones que es troben en situació de risc de dependència. Des del consistori hem volgut treballar per promoure una millor qualitat de vida de la nostra gent gran i poder-los oferir més comoditat i tranquil·litat i també a les seves famílies”.

Per la seva banda, l’alcalde Enric Mir ha exposat que “aquest era un compromís importantíssim del nostre programa electoral amb el qual aconseguim aportar vida als anys de la nostra gent gran”.

comentaris