23.04.2021 |

Les Borges convida als pagesos a demanar ajuts pels danys del Filomena

L’Ajuntament facilitarà als agricultors del municipi la tramitació dels ajuts pels danys del temporal del gener

Actuacions de neteja de la via a les Borges (Foto Ràdio Les Borges)
Actuacions de neteja de la via a les Borges @Ràdio Les Borges
Les Borges convida als pagesos a demanar ajuts pels danys del Filomena

L’Ajuntament de les Borges Blanques ha fet una crida a totes les persones dedicades a l’agricultura al municipi que hagin patit danys en l’olivera arran de les conseqüències del temporal Filomena de principis de gener, que reuneixin les proves i la informació sobre les seves explotacions i la facin arribar a l’Ajuntament per poder demanar els ajuts que ha convocat el departament d’Agricultura de la Generalitat.

El consistori borgenc ha posat a disposició dels pagesos un tècnic que romandrà al Departament de Promoció Econòmica de l'Ajuntament, de dilluns a divendres (9.00 a 14.00 hores) per recollir tota la documentació necessària per poder tramitar els ajuts per l'afectació de la tempesta en les oliveres.

En concret, totes aquelles persones interessades a reclamar els ajuts han de dur a l’Ajuntament una declaració responsable de danys, diverses fotos georeferenciades dels terrenys danyats i, en cas de tenir una assegurança i un peritatge de danys, també caldrà incloure-hi les resolucions del peritatge.

Amb tota aquesta documentació es podrà tramitar els ajuts per facilitar la tasca a les persones pageses del municipi i que aquests puguin entrar dins de la convocatòria.

Aquesta és la segona vegada que l’Ajuntament facilita la tramitació d’ajudes per afrontar els danys de les inclemències meteorològiques. A l’octubre de l’any 2019 les Garrigues van sofrir les conseqüències del temporal Glòria i des del consistori borgenc es va fer una crida a tota la població, en la qual es demanava als veïns i les veïnes que haguessin patit algun dany o perjudici, que aportessin imatges, peritatges i altres proves per incloure-les a la petició per a considerar les Borges en la declaració de zona catastròfica.

Ara, segons ha exposat l’alcaldessa accidental de les Borges, Núria Palau, el consistori ha posat a disposició de la ciutadania una persona per a atendre aquests tràmits i per tal que cap ajut quedi sense reclamar. Finalment, Palau ha volgut aprofitar per a reiterar la felicitació i l’agraïment sincer a tots els treballadors i les treballadores de l’Ajuntament, qui juntament amb les forces de seguretat i d'emergències, van treballar per atenuar les conseqüències del temporal.

Les Borges convida als pagesos a demanar ajuts pels danys del Filomena
comentaris