Les Borges convoca aquest dissabte el segon concurs de campaners amb 525 euros en premis

De moment, l'edició d'enguany compta amb cinc infants i tres adults participants

Infants aprenent a tocar les campanes de les Borges interiorL’Ajuntament de les Borges Blanques ha convocat el 2n Concurs de Repic de Campanes que se celebrarà aquest dissabte 23 de juliol, a partir de les 17.30 hores i el qual repartirà premis en metàl·lic per als tres primers classificats de les dues categories.

Les bases estableixen que els repics de campanes són lliures, on cada participant disposarà de sis minuts per dur a terme dues interpretacions, i tots optaran a tres premis per categoria. Així, els infants que el jurat, format per personalitats relacionades amb el món campaner, consideri que han quedat més harmònics i ben interpretats optaran a 100, 50 o 25 euros; mentre que els adults que millor ho facin s'emportaran sumes de 200, 100 i 50 euros de premi. A més a més, tots els inscrits rebran un diploma acreditatiu i un obsequi.

Un jurat seleccionarà els tres primers classificats de les dues categories

La iniciativa compta amb la col·laboració del Consell Comarcal de les Garrigues, el Centre d’Estudis de les Garrigues, la Parròquia Assumpció de Maria, l’Associació de Campaners de les Borges Blanques i la Confraria de Campaners i Carrillonistes de Catalunya.

De moment, l'edició d'enguany compta amb 5 infants i 3 adults participants, un parell més que a la primera edició, i que provenen de diferents indrets de l’Estat espanyol.

Pel que fa al programa, després de la rebuda i acreditació dels participants al Centre Cívic de les Borges, a les 17.30 hores hi ha previst l’inici de la categoria infantil, a les 18.30 hores una visita guiada al campanar i a les 20.30 hores un sopar popular als Jardins del Terrall. A les 21.30 hores començaran les interpretacions dels adults i a les 23 hores s’entregaran els premis a l’Església de les Borges.

Comentaris