Les Borges dóna a conèixer les qualitats de l'oli verge extra

A través d'una sessió teòrico-pràctica impulsada per l'Escola de Capacitació Agrària, que tanca el programa de jornades tècniques de transferència tecnològica

Tast d'olis escola
photo_camera La sessió ha tingut lloc a l'Escola de Capacitaciño Agrària de les Borges i ha estat dirigida per Marcel Vidal.

Un total de 45 persones han participat avui en la jornada tècnica “Introducció al tast d’oli d’oliva verge extra”, que s'ha celebrat durant aquesta tarda a l’Escola de Capacitació Agrària de les Borges Blanques.

L’acte, organitzat pel Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Rural de la Generalitat, ha donat a conèixer unes nocions bàsiques sobre les característiques dels diferents tipus d’oli del mercat, introduint-se en la metodologia del tast. La jornada tècnica ha comptat amb la participació de Marcel Vidal, membre del Panell de Tast Oficial d’Olis Verges d’Oliva de Catalunya, que ha proporcionat als assistents les bases per entendre conceptes i iniciar-se en el món de l’oli. La sessió ha inclòs una explicació teòrica dels conceptes bàsics i una acurada explicació a càrrec de Marcel Vidal sobre El Panell de Tast Oficial d’Olis Verges d’Oliva de Catalunya, una eina al servei del sector. Finalment ha tingut lloc el tast duiat d'olis.

L’activitat tanca el programa de jornades tècniques de transferència tecnològica que celebra el centre de formació al llarg de l’any “per tal de promocionar i donar visibilitat als sectors productius de la comarca”, afirma el director de l’Escola, Ramon Baró. Aquest 2013 n’ha acollit deu, centrades en nous cultius, en la poda de l’olivera, en la reforma de la PAC i en la viticultura, entre d’altres.

La regidora d’Educació i Joventut, Maria Fusté, valora molt positivament la celebració d’aquestes jornades “que compten amb tot el suport del consistori, perquè a més de donar a conèixer el producte autòcton i el valor que té per al territori, aconsegueixen captar l’interès de professionals i productors, encarregats de difondre, promoure i dinamitzar l’oli”. D’altra banda, i segons recorda la regidora, “l’Escola de Capacitació Agrària és un dels quatre centres implicats en el Pla Educatiu d’Entorn de les Borges, per la qual cosa tots els projectes de formació contínua que organitza tenen una vessant instructiva i d’integració social i van dirigits tant a alumnes del centre com a la resta de la població”.

L’oli d’oliva verge extra es considera el millor oli d’oliva. Té unes característiques sensorials que
reprodueixen les olors i els sabors del fruit, a més a més, té tots els elements d’interès nutricional al no estar sotmès a cap procés de refinat.

D’altra banda l’Escola de Capacitació Agrària de les Borges va acollir ahir una altra jornada tècnica integrada dins el seu programa anual que, sota el títol “La poda d’ametller en plantacions amb reg” va aportar pautes bàsiques en aspectes importants de la poda.

Comentaris