29.06.2022 |
Territoris.cat

El Senat rebutja la construcció de les quatre rotondes a la N-240

La cambra vota en contra d'establir una partida de 5 milions d'euros per a la seva construcció durant el que queda d'any

2013061117012833185 (1)
La N-240, entre les Borges i Juneda.
El Senat rebutja la construcció de les quatre rotondes a la N-240

La Comissió de Foment del Senat ha rebutjat, amb els vots en contra del grup parlamentari popular, una moció presentada per CiU per instar el govern de l'Estat a licitar en el termini de dos mesos les quatre rotondes de l'N-240 previstes entre els termes municipals de Juneda i Torregrossa, i a fixar una partida pressupostària de 5 milions d'euros per poder executar aquestes infraestructures viàries durant el 2013. Cal recordar, però, que el Ministeri de Foment ha aprovat aquesta setmana l'expedient d'informació pública del projecte per construir una d'aquestes rotondes, en concret a l'encreuament de Margalef. L'actuació, que suposarà una inversió d'uns 975.000 euros, vol servir per millorar la seguretat vial en un punt de la carretera N-240 pel qual circulen diàriament 10.000 vehicles, un 20% dels quals són camions.

Alliberament del peatge de l'AP-2

Davant la situació que viu el territori, amb una quinzena de víctimes mortals en els sis últims anys, els alcaldes de la zona, juntament amb el Consell Comarcal de les Garrigues, han reclamat una solució dfinitiva a aquest problema. Sota el lema "Prou morts a la N-240", els alcaldes de les Borges Blanques, Juneda, Artesa de Lleida, Puigverd de Lleida, Torregrossa i Vinaixa, i el Consell, han constituit una plataforma amb la què demanen solucions a la sinistralitat, una de les quals passa per demanar l'alliberament del peatge de l'AP-2 entre Lleida i Montblanc per reduir el volum de trànsit que passa per la N-240.

El Senat rebutja la construcció de les quatre rotondes a la N-240
comentaris