Les Borges engega una campanya de suport a lesprotectores d'animals

S'han habilitat diferents punts de recollida de taps de plàstic, amb els quals es recaptaran fons per al benestar de gossos i gats, mentre que aquest dissabte diferents voluntaris recolliran pinso

tapss
photo_camera Per cada tona de taps es podran recaptar 200 euros en benefici de les protectores.

Una vegada més la capital de les Garrigues ha demostrat el seu interès per al benestar dels animals de companyia, aquesta vegada a través de la Policia Local i de diversos voluntaris, que han orquestrat una campanya de recollida d'aliments i material per a les protectores. Així els agents han posat en marxa una campanya de recollida de taps de plàstic per recaptar fons i destinar-los a les protectores d’animals. Per aquest motiu s'han habilitat tres punts de recollida, ubicats al vestíbul del consistori i a la perruqueria Can Laura i al Quiosc Terrall, membres col·laboradors de la iniciativa. Amb els diners recaptats –per cada tona de taps les plantes de reciclatge paguen uns 200 euros- es podran sufragar algunes de les despeses de manteniment d’aquests animals a les protectores.

La regidora de Governació, Núria Palau, ha animat a tots els veïns de les Borges a col·laborar en aquesta campanya, “una mesura molt necessària en els temps que corren, ja que amb la crisi econòmica les protectores d’animals encara estan més sobresaturades i compten amb molts pocs recursos”. La recollida de taps de plàstic, una iniciativa que té lloc per primera vegada a les Borges, “permetrà posar remei a molts dels problemes i necessitats que tenen les protectores i alhora conscienciar de la importància a l’hora de tenir un gos o bé un gat, un ésser viu que té unes necessitats i comporta unes responsabilitats”. Els tipus de taps que es poden recollir són múltiples, i l’únic requisit és que siguin de plàstic.

Paral·lelament a aquesta iniciativa, un grup de voluntaris de les Borges agrupats al Facebook sota el nom “Gossos al Terrall sí”, un grup que compta amb uns 400 seguidors, ha organitzat pel proper dissabte dia 8 la quarta campanya de recollida d’aliments per a gossos i gats. Qui vulgui col·laborar aportant pinso o bé llaunes de carn podrà fer-ho durant tot el dia al Carrefour de les Borges i a la perruqueria canina Can Laura. L’objectiu que es marquen els voluntaris és superar els gairebé 900 quilos d’aliment que es va recollir l’any passat, tot i que a hores d’ara ja s’han registrat diferents aportacions econòmiques amb les quals s’ha pogut comprar uns 1.000 quilos de menjar. 

Aquestes dus iniciatives no són les primeres que tenen lloc a les Borges en benefici dels animals de companyia. Cal recordar que el passat estiu va tenir lloc l'organització de la 1a Fira Mascotes Borges, les campanyes de civisme entre els propietaris dels animals, a través de la qual es van repartir pales recollidores entre els propietaris i es van instal·lar expenedors gratuïts de bosses de plàstic, i l'establiment d'un servei de recollida d'animals, a través d'un contracte de col·laboració amb la Residència Canina La Conca SL. amb el què, aquesta canera del Vendrell ampararà als animals abandonats de les Borges.

Comentaris