30.11.2021 |
Territoris.cat

Consulta popular a les Borges i Juneda per decidir si obren les piscines municipals

Una decisió que han pres a conseqüència de les restriccions i condicionants que, per a prevenir possibles contagis per la Covid-19, s'han establert des del Govern de la Generalitat
Arxiu de les piscines municipals de les Borges Blanques
Arxiu de les piscines municipals de les Borges Blanques
Consulta popular a les Borges i Juneda per decidir si obren les piscines municipals

Els ajuntaments de Les Borges Blanques i Juneda han arribat a un acord per convocar una consulta popular vinculant per a decidir si obren les respectives piscines municipals aquest estiu. Una decisió que han pres a conseqüència de les restriccions i condicionants que, per a prevenir possibles contagis per la Covid-19, s'han establert des del Govern de la Generalitat.

Els Ajuntaments de Les Borges Blanques i Juneda, han obert el període de consultes aquest dilluns a migdia i es prolongarà fins al pròxim dilluns 22 de juny. Hi podran participar totes les persones majors de setze anys empadronades en ambdós municipis de les Garrigues, a través del web habilitat pels veïns de Juneda, i aquest pels veïns de Les Borges Blanques.

Piscines municipals de Juneda

Funcionament de la consulta popular

Una vegada introduïdes les dades i validada la identitat de la persona, apareixerà la pregunta: Si aquest estiu 2020 obrim les piscines municipals de les Borges Blanques, et compromets a treure't l'abonament de temporada?, amb dues possibles respostes sí, o no. En cas que la resposta sigui negativa, finalitzarà la participació agraint la seva col·laboració; i en el cas que sigui positiva s'obrirà una nova finestra que preguntarà: Quants abonaments adquirireu en l'àmbit de la teva família?, amb les opcions de respondre 1, 2, 3, 4, 5 o 6, i una vegada marcada la resposta finalitzarà la participació agraint la seva col·laboració. Així, al migdia del mateix dilluns, 22 de juny, el consistori comunicarà el resultat del procés participatiu a la ciutadania. 

Increment de la despesa per poder donar el servei 

Els Ajuntaments garriguencs volen tenir la garantia que l'esforç que s'haurà de fer per complir amb la normativa d'aforament, sanitat i higiene, hi haurà una resposta suficient d'usuaris. La regidora de les Borges, Maricel Viladoms, ha assegurat que enguany, hi haurà un increment del 50% de despesa, ja que s'hauran de contractar una persona de seguretat i tres per a la neteja i les tres desinfeccions del recinte, abans i després de cada torn de bany, i encarregar una aplicació informàtica per a gestionar els abonaments, el control i les reserves d'assistència.

Per tant, volem tenir la certesa que hi haurà un volum suficient de persones usuàries, pel que si no s'aconsegueixen els compromisos de tenir com a mínim 600 abonaments, el que significaria el 40% en comparació a les dades de mitjana dels darrers anys, que rondaven els 1.500 abonaments no podrem obrir, ja que les pèrdues habituals de cada temporada aquest any podrien arribar gairebé als 100.000 euros

Consulta popular a les Borges i Juneda per decidir si obren les piscines municipals
comentaris