16.01.2022 |
Territoris.cat

Les Borges impulsa un nou projecte de senyalització turística amb codis QR

Permet recórrer l'itinerari "Sota les bombes", que mostra els efectes devastadors de la Guerra Civil a la ciutat

Punt d'informació ruta sota les bombes
Els interessats ja poden fer ús del servei, que es troba en tretze punts de la ciutat.
Les Borges impulsa un nou projecte de senyalització turística amb codis QR

Amb l'objectiu de donar un impuls al turisme i de posar en valor el patrimoni de la ciutat, l'Ajuntament de les Borges ha posat en marxa una ruta turística pel centre de la capital que incorpora codis QR, els quals permeten accedir a informació més detallada sobre els bombardejos que van afectar la ciutat garriguenca durant la Guerra Civil. Aquests codis, sigles que corresponen a l’expressió anglesa Quick Response Barcode, tenen informació emmagatzemada la qual l'usuari es pot descarregar el seu telèfon mòbil mitjançant un lector de codi de barres. Aquest sistema és òptim també per als usuaris amb problemes auditius, ja que la informació -fotografies i textos- es pot llegir directament des del seu smartphone.

Amb la incorporació d’aquestes noves tecnologies els visitants podran accedir al nom dels diferents punts de parada, les fotografies antigues que mostren els efectes de les bombes del 1938 en aquest indret i l’explicació dels fets a més d’un plànol amb tot l’itinerari a seguir. De moment, s’ofereix el servei en llengua catalana tot i que està previst que més endavant es puguin afegir d’altres idiomes. El projecte neix de la voluntat de donar a conèixer aquest itinerari, creat a partir de la referència de l'obra "Les Borges Blanques sota les bombes", dels autors Jordi Satorra i Josep Rubió. El llibre està disponible a l'Espai Macià.

El regidor de Cultura, Francesc Macià, ha explicat que amb aquest nou servei de millora de la senyalització turística de la ciutat, el consistori pretén “atansar el patrimoni de les Borges tant als visitants com als veïns de la ciutat, que d’aquesta manera podran conèixer de més a prop la nostra història més recent”. En aquest sentit Macià ha afirmat que el circuit, disponible també al web de l’Ajuntament, “permet posar en valor un dels nostres recursos turístics més desconeguts, ja que l’itinerari “Sota les bombes” ens mostra a través de fotografies i d’informació històrica un dels episodis més dramàtics de les Borges”.

Els codis QR estan instal·lats en cadascun dels 13 punts senyalitzats que conformen la ruta pel centre històric de la ciutat. L’itinerari, pensat per poder-lo recórrer de manera circular, comença a la plaça Ramon Arqués, a l’Espai Macià, i segueix pel casc antic passant pels carrers Josep Soler i la Bassa, fins a la plaça del Terrall, on s’hi trobava l’antiga Biblioteca de la Mancomunitat de Catalunya, afectada pels bombardejos i derruïda poc després. La ruta segueix pel carrer Indústria, Sant Jaume i Comerç passant pel Raval del Carme, Diagonal, el carrer Sant Pere i la plaça La Capella, on hi havia l’antic refugi de Cal Gineret. El recorregut continua pel carrer la Font i finalitza al carrer Ensenyança.

Per consultar el mapa de la ruta "Sota les Bombes" premeu aquí.

Les Borges impulsa un nou projecte de senyalització turística amb codis QR
comentaris