Les Borges inaugurarà al gener el molí de Cal Gineret, un cop acabades les obres de rehabilitació

La segona fase del projecte està previst acabar-la després de les festes de Nadal

Obres de rehabilitació de Can Gineret inteiror
photo_camera Obres de rehabilitació de Can Gineret

L’Ajuntament de les Borges Blanques continua amb la segona fase de les obres de rehabilitació de l’antic molí d’oli de Cal Gineret. Aquest es troba ubicat al carrer de la Font del municipi borgenc i representa un record de l’activitat econòmica del territori, considerat patrimoni cultural immoble de la Generalitat de Catalunya com a Bé Cultural d’Interès Local.

Les obres dutes a terme durant la primera fase del projecte de rehabilitació van permetre  recuperar la part superior de les voltes de pedra, a la vegada que es va construir una coberta lleugera per protegir-les i un tancament perimetral vidriat per permetre la visualització de la construcció des de l’exterior. A la part que no es van deixar les voltes vistes es va procedir a la construcció d’una plaça pavimentada amb les lloses de pedra existents, des d’on es va construir un accés cobert a les escales que connecten amb el celler.

Les obres es van iniciar el passat mes de novembre i contemplen un pressupost de gairebé 56.000 euros

Per poder donar ús a l’antic molí és necessari rehabilitar l’interior de l’edificació. D’aquesta manera es preveu que es puguin visitar els espais dels cups on es guardava l’oli i també condicionar el celler per destinar-lo a sala polivalent.

Per dur a terme aquesta segona fase del procés, el projecte contempla totes les actuacions necessàries que s’estan duent a terme.

Les obres es van iniciar el passat mes de novembre i contemplen un pressupost de 55.785,34 euros. Està previst que finalitzin després de festes podent inaugurar el molí rehabilitat a mitjans de gener.

comentaris