23.05.2022 |

Les Borges, a l’espera de l’avís per pagar els impostos a l’Agència Tributària Catalana

L'Ajuntament espera que es resolgui la manca de seguretat jurídica per tal de poder fer efectius els ingressos a  l'ens català

La trobada va tenir lloc a la seu de l'ACM
La trobada va tenir lloc a la seu de l'ACM.
Les Borges, a l’espera de l’avís per pagar els impostos a l’Agència Tributària Catalana

L’Ajuntament de les Borges es troba a l’espera de rebre l’avís de l’Associació de Municipis per la Independència (AMI) per tal de poder pagar els impostos municipals a l’Agència Tributària Catalana, tal i com es va aprovar per unanimitat al ple del celebrat el març de 2012. Segons l’alcalde, Enric Mir, “la intenció del consistori és exercir la sobirania fiscal d’acord amb la voluntat del municipi de les Borges”. No obstant, l’Ajuntament es troba amb dos problemes que de moment, fan que el procés estigui paralitzat. El primer és que l’organisme autonòmic té problemes estructurals que fan que no pugui assumir una allau d’ingressos i el segon té a veure amb que Hisenda no reconeix la data de presentació de declaració d’ingressos a l’agència catalana, i en cas que hi hagi un incompliment en les transferències, les responsabilitats recaurien en el consistori, pel que també s’està a l’espera que es resolguin els impediments legals.  

Segons Enric Mir, l’Ajuntament ja ha sol·licitat a l’AMI el seu interès per convertir-se en un dels cent municipis que tributin íntegrament a Catalunya a través de l’Agència Tributària Catalana, però malgrat tot veu necessari “que es resolguin aquests problemes estructurals així com la manca de seguretat jurídica per tenir les espatlles cobertes en cas que hi hagi un retard en el pagament”. En aquest sentit Mir argumenta que l’agència catalana actua com a organisme recaptador i també com a gestor, transferint els diners a Hisenda, pel que “cal que ens assegurin que el pagament es farà dins del termini que estipula la llei”. Per a Mir el pagament dels impostos a l’Agència Tributària Catalana “no es tracta d’una insubmissió fiscal, sinó del dret dels catalans a contribuir a la creació de les estructures d’estat, un element clau per construir el nostre país”. De fet, des del consistori s’han realitzat les iniciatives pertinents per poder pagar els impostos a l’ens català. A més de les converses mantingudes amb l’AMI, el passat mes d’abril Enric Mir es va reunir, entre d’altres, amb el cap de serveis jurídics de l’Associació Catalana de Municipis (ACM) per conèixer quina és la situació legal actual i si aquesta permet o no ingressar els impostos a l’Agència Tributària de Catalunya.

Les Borges, a l’espera de l’avís per pagar els impostos a l’Agència Tributària Catalana
comentaris