Les Borges lluita contra l'atur juvenil amb formació especialitzada

Organitza un nou curs de manipulador d'aliments, degut a l'elevada demanda de treballadors del sector hoteler

Curs de cuina a l'Oficina Jove de les Borges
photo_camera L'Oficina Jove també té previst organitzar tallers per a joves d'entre 12 i 18 anys.

Aprofitant el gran pes de la indústria alimentària al territori lleidatà, l’Oficina Jove de les Garrigues, a través de l‘Ajuntament de les Borges Blanques, ha organitzat un nou curs de manipulació d’aliments que permetrà obtenir el certificat per treballar en cuines i en empreses alimentàries. L’elevat índex d’alumnes que van participar en l’últim curs i que han estat contractats en empreses i negocis del sector hoteler, al voltant del 50%, fan que el consistori cregui convenient repetir aquest programa, que tindrà lloc el proper 15 de febrer. Aquesta nova proposta és la primera de la resta de cursos i tallers que tindran lloc al llarg de l’any amb l’objectiu d’incentivar la formació en diferents àmbits entre els joves de les Garrigues que es troben en situació d’atur.

La regidora d’Educació i Joventut, Maria Fusté, ha destacat “la gran tasca que porta a terme l’Oficina Jove, treballant colze a colze amb els tècnics de treball per a què els joves de la comarca puguin accedir al món laboral amb la formació que se’ls demana”. En aquest sentit la regidora ha explicat que els tècnics de treball recullen les diferents ofertes de feina que es publiquen i treballen amb l’Oficina Jove per organitzar cursos de formació específics que cobreixin aquesta demanda. Per aquest motiu, i degut a l’elevada demanda de cuiners i cambrers, l’Oficina Jove acollirà aquest nou curs de manipulació d’aliments, amb capacitat per a 15 persones, i de 3 hores de durada. La proposta de formació té un preu de 30 euros i les inscripcions estaran obertes fins el 12 de febrer.

Una vegada finalitzi aquest curs l’Oficina Jove en preveu organitzar d’altres de relacionats amb les diferents ofertes laborals que publiquen les empreses del territori. Així, s’estan programant cursos de noves tecnologies, d’atenció al client i de monitor de lleure infantil i juvenil. D’altra banda també tindran lloc diferents tallers de cuina i d’esports, dirigits al públic d’entre 12 i 18 anys, amb l’objectiu de fomentar la participació dels joves en les activitats que tinguin lloc al municipi. Les sessions de formació es portaran a terme a l’Oficina Jove, situada al Casal Marino de les Borges.

Comentaris