Les Borges organitza un curs d'iniciació al món audiovisual

La iniciativa, impulsada per la regidoria de Cultura i per la televisió local lesBorges TV, permetrà aprendre sobre l'ús de la càmera i fer una introducció al muntage digital

Francesc Macià i voluntaris de les Borges TV
photo_camera Per fer el curs s'utilitzarà el material de la televisió local.

Amb l'objectiu de promocionar i donar a conèixer la televisió local de les Borges, lesBorges TV, l'Ajuntament i els voluntaris de la cadena local han posat en marxa un curs d’iniciació al món audiovisual adreçat tant a estudiants com a persones aficionades en el procés de creació i d’edició de vídeos. El curs, que arrencarà a principis de maig, comptarà amb sessions teòriques que tindran lloc a la Borrassa, i pràctiques durant les quals els alumnes aprendran a manejar la càmera i a editar les gravacions enregistrades. El curs compta amb un preu simbòlic de 10 euros i les inscripcions es poden fer al departament de Recaptació de l’Ajuntament o bé a la Borrassa.

Francesc Macià, el regidor responsable d’aquest projecte, ha explicat que l’organització d’aquest curs "podria créixer i fer més gran la nostra televisió local, incorporant nous voluntaris als quals aquest curs els pugui despertar l’interès pel món audiovisual”. LesBorges TV és un servei públic de comunicació audiovisual format per voluntaris i hereu de l'antic projecte FesTV.

D’altra banda, tal i com afirma Macià, aquesta proposta és també “una manera de proporcionar formació sobre el sector audiovisual, el que permetria a molts joves del territori tenir un primer contacte amb aquest món i els ajudaria a encarar el seu futur”.

El curs és de 20 hores lectives i tindrà lloc dos tardes a la setmana encara pendents de confirmar, i estarà impartit per Eduard Fernández, tècnic en imatge fílmica i so professional i gerent de l’empresa audiovisual Iris Digital. Durant les sessions de formació es tractaran temes com la importància de la llum i del so, els tipus de plànols i l’elaboració d’un guió, i pel que fa a les pràctiques es donarà especial importància al maneig de la càmera, l’enregistrament de plànols i l’edició de vídeo, entre altres qüestions.  

 

comentaris