Les Borges organitza la primera fira dedicada als animals de companyia

El certamen inclourà l’exposició i exhibició de gossos i cavalls, concursos i xerrades per a què els amants dels animals puguin conèixer tot allò que es necessita per tenir cura de les seves mascotes.

La Fira compta amb el suport de les empreses borgenques relacionades amb els animals de companyia
photo_camera La Fira compta amb el suport de les empreses borgenques relacionades amb els animals de companyia

L’Ajuntament de les Borges i les empreses del sector dels animals de companyia organitzen la I Fira Mascotes Borges, que tindrà lloc el proper 6 d’octubre a la Plaça Europa de la capital de les Garrigues. La Fira, que tindrà lloc des de les 10.00 i fins a les 14.00 hores, també aplegarà diferents expositors on es mostraran productes específics per als animals i on es proporcionarà informació sobre la tinença responsable d’animals de companyia, sobretot pel que fa a la identificació, el cens i l’esterilització dels animals i la recollida d’excrements.

La fira, que arrencarà amb un esmorzar popular, té com a principals atractius el concurs de bellesa canina, que aplegarà una setantena de d’exemplars de races diferents, i les demostracions d’ensinistrament caní i de doma eqüestre, aquesta última protagonitzada per tres cavalls Lusitano-Espanyols. El regidor de Promoció Econòmica, Fires i Mercats, Jordi Ribalta, ha animat a participar i gaudir d’aquestes grans activitats “ja que són un gran reclam per al públic en tractar-se de demostracions poc habituals”. D’altra banda el programa també inclou una xerrada sobre vacunes, on els veterinaris informaran de la importància de les vacunes en els animals domèstics. En aquest sentit Ribalta afirma que la fira “també servirà per informar als veïns de les Borges i de les Garrigues dels serveis que tenen al seu abast, com ara veterinaris, perruqueries canines, productes farmacèutics i d’alimentació, i centres d’ensinistrament, entre d’altres”.

El certamen tindrà lloc a l’aire lliure i inclourà un recinte per al desenvolupament dels actes que estarà delimitat per a què els gossos que no hi participin no hi puguin accedir i entorpir el desenvolupament de les activitats. Pel que fa al concurs, hi haurà tres categories en funció de l’edat dels animals i s’entregaran premis als seus respectius tres primers classificats així com obsequis a tots els participants. A més, l’organització entregarà un trofeu al millor gos de la Fira.

Comentaris