Les Borges prepara el seu primer Concurs de Campaners amb premis en metàl·lic

L’Ajuntament de les Borges Blanques ha convocat el primer Concurs de Repic de Campanes que se celebrarà el proper dissabte, 25 de juliol, a partir de les 18 hores.

Infants aprenent a tocar les campanes
photo_camera Infants aprenent a tocar les campanes de les Borges Blanques.

L’Ajuntament de les Borges Blanques ha convocat el primer Concurs de Repic de Campanes que se celebrarà el proper dissabte, 25 de juliol, a partir de les 18 hores, amb la col·laboració del Consell Comarcal de les Garrigues, el Centre d’Estudis de les Garrigues, la Parròquia Assumpció de Maria i l’Associació de Campaners de les Borges Blanques.

L’alcalde de les Borges, Enric Mir, ha volgut animar a participar a tothom que ho vulgui en aquest concurs que ens permet mantenir una de les tradicions més arrelades del país, i que tindrà dues categories, una per a menors de 18 anys, amb un màxim de 10 inscrits, i una segona per majors d’edat, en la s’hi poden apuntar 15 persones

Les bases estableixen que els repics de campanes són lliures, on cada participant disposarà de 6 minuts per dur a terme dos interpretacions, i tots optaran a tres premis per categoria. Així, els infants que el jurat format per personalitats relacionades amb el món campaner, consideri que han quedat més ben classificats optaran a 100, 50 o 25 euros; i els adults a 300, 200 i 100 euros de premi, tot i que tots els inscrits rebran un diploma acreditatiu. 

Pel que fa al programa, després de la rebuda i acreditació dels participants al Centre Cívic de les Borges, a les 18:30 hores hi ha previst l’inici de la categoria infantil, a les 19:30 hores una visita guiada al campanar, i a les 20:30 hores un sopar popular als Jardins del Terrall. A les 21:30 hores començaran les interpretacions dels adults i a les 23 hores s’entregaran els premis a l’Església de les Borges, i l’alcalde Mir clourà el primer concurs de campaners.
 

comentaris