La Massa Coral els Cantaires de Juneda comença l'intercanvi amb el cor italià Scarpon del Piave

L’església de Juneda va ser l’escenari, aquest passat dissabte, de l’acte central de l’intercanvi entre el cor italià Scarpon del Piave di Spresiano i la Massa Coral Els Cantaires de Juneda.

Intercanvi entre la Massa Coral Els Cantaires de Juneda i el cor italià Scarpon del Piave2.
photo_camera Intercanvi entre la Massa Coral Els Cantaires de Juneda i el cor italià Scarpon del Piave.

L’església de Juneda va ser l’escenari, aquest darrer dissabte, de l’acte central de l’intercanvi entre el cor italià Scarpon del Piave di Spresiano i la Massa Coral Els Cantaires de Juneda.

L’estada de la coral italiana entre nosaltres ha tingut lloc entre els dies 17 i 20 de juliol i correspon a la primera etapa d’un intercanvi que, probablement durant el mes d’octubre, viurà la devolució de visita per part dels cantaires junedencs, que es desplaçaran a Itàlia, concretament a la regió del Veneto. Els representants del Scarpon del Piave s’han allotjat durant aquest dies a Lleida ciutat, però han fet diferents visites per Juneda, de la mateixa que han compartit àpats amb els seus col·legues de les Garrigues. 

L’actuació del dissabte al vespre va comptar també amb la col·laboració de la Massa Coral Els Cantaires i va ser l’acte central d’aquesta experiència que va sorgir gràcies a un contacte d’un dels membres de la coral junedenca
El Cor del Scarpon del Piave va ser fundat el 1959, és una formació de veus masculines i té uns trenta elements, encara que també compta amb una secció femenina. Actualment està dirigit pel mestre Marc Girardi, un jove músic de Treviso, en col·laboració amb Gianfranco Scotton, exdirector del cor durant més de vint anys i ara vocalista.

El seu repertori habitual inclou cançons populars de la tradició veneciana, de Treviso en particular, i cançons de muntanya i alpines. Malgrat això, en cinquanta anys d’activitat, i com a resultat dels contactes amb molts altres cors venecians i italians, ha ampliat el seu repertori, i ha ofert nombrosos concerts a Itàlia i a l’estranger (Eslovènia, Àustria, Alemanya, França i Espanya). El cor organitza el Festival de Cors Popular Songs of Spresiano, que passa per ser el més antic del Veneto, ja que se celebra ininterrompudament des del 1967.
 

Comentaris