28.09.2022 |

Les Borges Blanques reclama resoldre les ocupacions il·legals al municipi

Es proposa acabar amb aquesta situació combinant les ajudes socials, la mà dura policial i la celeritat judicial 

Núria Palau i el regidor Jordi Ribalta, al bloc de pisos ocupat. Fotografia: Borges Blanques.
Núria Palau i el regidor Jordi Ribalta, al bloc de pisos ocupat. Fotografia: Borges Blanques.
Les Borges Blanques reclama resoldre les ocupacions il·legals al municipi

Les Borges Blanques posa el focus sobre els problemes d'ocupació que existeixen en un bloc situat al carrer La Font.

Després de reunir-se amb la consellera de Drets Socials per tal de trobar una solució habitacional per aquest col·lectiu i demanar el suport de l'administració en la compra d'habitatges de bancs i de grans tenidors per destinar-los al lloguer social

L'alcaldessa de les Borges, Núria Palau, ha defensat la necessitat de combinar les ajudes socials amb la mà dura policial i la celeritat judicial per resoldre aquesta situació il·legal.

Palau ha fet balanç de les diferents actuacions que el consistori ha dut a terme des de fa un any i mig per solucionar aquests problemes d'ocupació així com a les necessitats habitacionals del municipi, i la falta de convivència que es produeix en un bloc d'habitatges del municipi que són propietat de grans tenidors, i que no mostren gens d'interès a posar solució a la problemàtica.

Entre altres coses, el consistori borgenc també ha dut a terme accions judicials, i s'ha reforçat la seguretat a través de batudes policials conjuntes entre els Mossos d'Esquadra i la Policia Local de les Borges i s'ha establert una vigilància permanent de l'espai.

En aquest sentit, totes aquestes accions han donat els seus primers fruits i han permès les recents detencions als membres d'una banda que actuava entre Valls i les Borges

En aquest aspecte, el consistori garriguenc treballa en tres eixos fonamentals: el social, el policial i el judicial. 

En l'àmbit social, s'ha dut a terme una tasca d'identificació de les famílies que viuen en aquest bloc de pisos, a través de les assistents socials, per determinar quines són vulnerables o es troben en risc de vulnerabilitat i, en aquest sentit, s'han posat tots els mitjans de què disposa el consistori per atendre les necessitats d'aquesta població pel que fa a l'habitatge, l'alimentació, l'atenció sanitària i l'escolarització dels infants.

En l'àmbit policial, s'han dut a terme un seguit de tasques per garantir la seguretat ciutadana i també per identificar i emprendre accions contra les persones que ocupen edificis i generen conflictes de convivència, gràcies a la col·laboració entre cossos policials. En concret, els Mossos d'Esquadra i la Policia Local de les Borges han fet registres de tot l'edifici a fons, batudes, identificacions, detencions, decomisos i vigilàncies intensives i, a més a més, continuaran amb aquest treball intensiu fins que no es trobi una solució a les necessitats habitacionals d'aquest col·lectiu.

Des d'un punt de vista judicial, el consistori ha actuat davant de la propietat d'aquest edifici, a través de gestions, correus i reunions presencials. En aquest sentit, la primera reunió amb el gran tenidor es va celebrar ara fa un any i mig, a finals de març del 2021. Igualment, l'Ajuntament ha formalitzat un seguit de denúncies massives a persones que ocupen aquest bloc de forma il·legal i que tenen punxats els subministraments de la via pública, i, en fer-ho, s'ha assegurat de salvaguardar les famílies que s'han identificat com a vulnerables.

L'Ajuntament de les Borges, la consellera de Drets Socials i l'Agència de l'Habitatge de Catalunya tindran una nova reunió, després que l'Agència hagi mantingut un primer contacte amb la propietat dels edificis

Les Borges Blanques reclama resoldre les ocupacions il·legals al municipi
comentaris